Ugrás a tartalomra

MVK: megállapodás már van a bérről

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 02. péntek 17:08
– jelentette be Veres Pál polgármester a Városháza péntek délutáni közleménye szerint.
Fotónk illusztráció | Mocsári László tavaly júliusi felvétele a vállalat ünnepségéről

Ahogy írják: többfordulós tárgyalássorozat után megszületett a bérmegállapodásról szóló egyezség az MVK szakszervezetekkel. A megállapodás értelmében 2024. március 1-től 15 százalékos béremelést garantálnak valamennyi munkavállalónak és további 3 százalékos differenciált béremelést kaphatnak a közlekedési vállalat dolgozói, ezt mindhárom szakszervezet – a Miskolci Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete, a Forgalmi Érdekvédelmi és Érdekképviseleti Szervezet és a Miskolci Autóbusz és Villamosvezetők Érdekképviseleti Szövetsége - elfogadta.

Hozzáteszik: döntés született a bérfejlesztés mellett a cafeteria keret emeléséről is, ennek éves összege a jelenlegi bruttó 350 000 forint helyett bruttó 400 000 forint lett, ezt január 1-ig visszamenőleg kapják meg a munkavállalók. Egyezség született a sávos bértábla további munkakörökre történő kiterjesztéséről, illetve számos jutalék, ösztönző és pótlék mértékének emelését fogadták el a tárgyaló felek.

A városvezetés, a vállalat valamint az érdekképviseletek közös erőfeszítéseinek köszönhetően a munkavállalók a lehetőségekhez mérten a legkedvezőbb ajánlatot kapták. A városvezetés üdvözli a megállapodást, amely valódi jövedelemnövekedést és kiszámíthatóságot biztosít a közlekedési vállalat alkalmazottainak - zárul a közlemény.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!