Ugrás a tartalomra

Nagy erejű robbanás történt egy vegyi üzemben Kína keleti részén

MTI
Utoljára módosítva
2019. március 21. csütörtök 14:18
Hat ember életét vesztette, harmincan súlyos sérüléseket szenvedtek, és többen könnyebben megsérültek miután csütörtökön kora délután robbanás történt egy vegyi üzemben a Kína keleti részén található Csiangszu tartományban - tudatta közleményében Jencseng város vezetése.

A közleményből kiderül: a mentési munkálatok jelenleg is folynak, és a környezetvédelmi hatóságok megkezdték a károk felmérését. A baleset oka egyelőre nem ismert - teszik hozzá.

A Tiencsiaji vegyi üzemben akkora erejű robbanás történt, hogy a kínai földrengés-felügyelet jelzőállomása figyelmeztetést adott ki, miután műszereik gyenge, 2,2-3,0 erősségű földrengést jeleztek. A környékbeli lakóházak és egy iskola ablakai is betörtek, többtucatnyi autóban esett kár. 

Egy, az interneten közzétett felvételen látható, hogy a robbanást követően az üzem környékét fekete füst lepi el. Egy környékbeli óvoda egyik óvónője újságíróknak arról számolt be, hogy fülsüketítő robajt lehetett hallani, mire a gyerekek mind sírni kezdtek. Az óvodát röviddel ezután kiürítették. Egy környékbeli boltos pedig arról mesélt, hogy két robbanást lehetett hallani, utána pedig erős ragasztószag terjengett a levegőben. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!