Ugrás a tartalomra

Nagyavasi Piknik először

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2023. május 31. szerda 15:48
A többi közt pincefocival, borkóstolással, főzőversennyel, lovaskocsikázással és veterán autók felvonulásával várja az érdeklődőket június 3-án a Nagyavasi Piknik Miskolcon.
Fotó: Juhász Ákos

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal, és mindenki szórakoztatására rendezik meg szombaton, az Alsó soron – felsőfokon Nagyavasi Pikniket.  A Nagyavas alsó során délelőtt 10 órától este 8 óráig tartó, élményközpontú esemény célja, hogy megismertessék a miskolciakkal a kissé méltatlanul alig látogatott, pedig izgalmas városrészt, hiszen a Nagyavas kiesik a Mélyvölgyben és a Kisavason megrendezett számtalan rendezvény forgatagából, pedig az itteni pincék is sok érdekes történetet rejtenek magukban, tudtuk meg Halász Ágnestől. A programok főszervezője kiemelt célként jelölte meg a Nagyavas Miskolc kulturális vérkeringésébe történő bekapcsolását.

Az egész napos rendezvény gyermekprogramokkal kezdődik a Sityu pincénél. Ez a fő bázis, de lesznek programok a szomszédos 7-8 pincében is. A főzőverseny szintén 10 órakor kezdődik, amelyre bárki jelentkezhet. Tíz csapat már biztosan van, számuk azonban egyre gyarapodik. Amíg a szülők főznek, a gyerekek lovaskocsikázhatnak, meghallgathatják a 100 macska című mesét, bábot készíthetnek, végül elő is adhatják a közösen feldolgozott művet. Különleges élményt nyújthat nekik a pincefocizás is az egyik pincében, amely 70 méter hosszú és 4 méter széles. A délutáni programok a főzőverseny zsűrizésével kezdődnek. Az érdeklődők ezután Kapusi Krisztián vezetésével a jelentősebb Nagyavasi pincékről tudhatnak meg ismert emberekhez kötődő történeteket, és elindul a mesélő borút is. Majd a veterán autók felvonulása következik, lesz pincezene, könyvbemutató, latin tánctanulási lehetőség, és az Ildi Rider is fellép majd.

A rendezvény teljes egészében civil kezdeményezés révén, a környékbeli pincetulajdonosokkal egyetemben és baráti összefogással valósul meg, melynek szervezésében az Észak-Keleti Átjáró Egyesület, az Avasi Borút, a Tekergő Meseösvény Egyesület és a Sityu pince vesz részt. 

A részletes program:
Gyermekeknek

10:00-13:00 Lovaskocsizás
11:00-12:30 100 macska mesehallgatás a meséhez síkbábok készítése, macskarajzolás, Sityu pince.
Felnőtteknek, gyermekeknek:
10:00 Főzőverseny – nevezések leadása: Sityu pince
13:00-14:00 Főzőverseny zsűrizése.
14:00-16:00 Nagyavasi élet-utak Vezeti: Kapusi Krisztián, javasolt gyülekezőhely: Erzsébet tér 
16:00 Veterán autók felvonulása
14:00-18:00 MesÉlő-BorÚt  mesék nem csak gyerekeknek Bokályos pince, Kássa pince, Bodnár pince, Margit pince
Pincezene: Turai dalárda, az Asztaltársaság dalárdája Bencsik Dávid, Mogyorósi Adrienn (Mogyi), Árvai István (Sityu), Hörcsik Henrik, Esti Kornél énekel Dénes Zsombor és Ruskó Boldizsár a Hámori Waldorf Iskola végzős diákjai műsora, Tisztakosz Akusztik
16:00-17:00 Átjáró könyvek bemutatója,  Sityu pince - Halász Ágnes: Vadkeleti édenjeim, Bereczki Zoltán: Régi kövek beszéde
18:00-18:30 Főzőverseny eredményhirdetés - Bokályos pince
18:30-19:00 Latin táncok bemutatója és tanítása (Enikő és Sándor) - Bokályos pince
19:00-20:30 „Ildi és a fiúk” Bodnár Zsolt pincéje
Borvásárlási lehetőség 14-20 óráig: Margit Pince, Nagy Béla, Sityu Pince, Szemán pincészet

 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!