Ugrás a tartalomra

A nap rendőrségi címadása: felplankolták a blankolt vezetékeket

police.hu
Utoljára módosítva
2022. május 10. kedd 12:09
Közel tizennégy millió forint kárt okoztak azok a férfiak, akik egy bükkábrányi telephelyről kábeleket loptak. A rendőrök elfogták és őrizetbe vették a tolvajokat.

Lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság két 34 éves és egy 35 éves mezőkeresztesi férfival szemben.

A gyanúsítottak először április 25-e előtt egy bükkábrányi bánya területéről majd' 600 méter kábelt tulajdonítottak el. Ezt követően április 29-e után újabb, közel 60 méter hosszúságú kábelt vágtak el és vittek el.

A nyomozás eredményeként a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bükkábrányi Rendőrőrsének munkatársai a bányarendészek közreműködésével május 6-án tetten érték azt a három férfit, akik újabb bűncselekményt akartak elkövetni a bánya területén.

A gyanúsítottaknál tartott hatósági házkutatás során közel 800 kilogramm úgynevezett blankolt vezetéket foglaltak le a rendőrök.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság őrizetbe vette a gyanúsítottakat, majd előterjesztést tett letartóztatásuk ügyészi indítványázására. A bíróság az egyik 34 éves férfi és 35 éves fivére tekintetében a letartóztatást elrendelte - írja a police.hu.

(A külső fotó illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló