Ugrás a tartalomra

Nego Loic bekerült a magyar válogatott keretébe

mlsz.hu
Utoljára módosítva
2020. október 03. szombat 08:14
A magyar bajnokság évek óta egyik legjobb játékosa a FIFA eddigi szabályainak értelmében nem játszhatott a magyar válogatottban, mivel korábban pályára lépett tétmérkőzésen a francia U19-es és U20-as válogatottban is. A FIFA szeptemberi kongresszusa azonban több változtatást is elfogadott, elsősorban a játékosok érdekét figyelembe véve. Ennek köszönhetően a MOL Fehérvár FC magyar állampolgárságú labdarúgója immáron pályára léphet a magyar válogatottban, Marco Rossi pedig számít rá – jelentette be pénteken a Magyar Labdarúgó Szövetség.

A MOL Fehérvár FC védője korábban többször is elmondta már, hogy otthonának tekinti Magyarországot, boldog lenne, ha játszhatna a magyar nemzeti együttesben. – Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a magyar válogatott tagja lehetek – mondta Nego Loic. – Mikor értesültem arról, hogy bekerülhetek a válogatottba, úgy éreztem, egy nagy álmom válhat valóra. Azon leszek, hogy a tőlem telhető legtöbbet hozzátegyem a csapat sikeréhez, természetesen minden mérkőzést meg akarok nyerni.

Nego Loic 2019. február 14. óta magyar állampolgár. Az utóbbi években folyamatosan kereste a lehetőségét annak, hogy az eddig érvényben lévő szabályok ellenére, egyedi elbírálás alapján mégis játszhasson a magyar válogatottban, most viszont már nincs szükség ilyenre, hiszen az eddig akadályt jelentő szabály megszűnt, Marco Rossi szövetségi kapitány pedig egyből élt a lehetőséggel, és meghívta Negot a válogatottba. – Abban mindenképp hasonlítunk, hogy abszolút magyarnak érezzük magunkat és ezt a válogatottban is szeretnénk bizonyítani – mondta Marco Rossi. – Nego az utóbbi hét év alatt számtalanszor bizonyította, hogy az OTP Bank Liga egyik legkiemelkedőbb labdarúgója. Éppen ezért én magam is régóta vártam a lehetőségre, hogy végre meghívót küldhessek neki, hiszen nem is kérdés, hogy ha a válogatottban is tudása legjavát nyújtja, akkor nagy hasznára lehet a csapatnak.

Ahogy a válogatott többi tagja, úgy Nego Loic is vasárnap este csatlakozik a kerethez, majd pedig szerdán utazik el a Bulgária elleni sorsdöntő mérkőzés helyszínére.

További hírek

Olvasnivaló