Ugrás a tartalomra

Négy érzékkel, négy lábon 

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 27. szerda 08:17
Látássérülteknek szervezett lovas programot a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete és a Hejőmenti Lovaspark kedd délután. 

– Szeretjük a különböző mozgásformákat kipróbálni a hagyományos sportokon kívül, ezért vontuk be újra a lovaglást – mondta el Barnóczki Gábor, a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete elnöke a Miskolc Televíziónak.

Az egyesület a látássérültek érdekvédelmét ellátó civil szervezetként hatodik integrált szabadidős és sport projektjét valósította meg. A látássérültek és látók bevonásával szervezett rendezvények között a lovaglás immár harmadik alkalommal szerepelt.

A program a „Sportoljunk együtt, nem látva is merjünk!” című projekt keretében jött létre, amit a Vakok és Gyengénlátók megyei egyesülete szervezett, mely rendszeresen pályázik a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott szabadidős és sport projektekre.

Fotók: Mocsári László

Nagy gondot fordít tanítványaira Bitó Csenge Zoé. A lovasedző nem először foglalkozik látássérültekkel. Az oktató szerint ez egy jó lehetőség arra, hogy kikapcsolódjanak, feltöltődjenek, és új dolgokat tapasztaljanak meg. Ezúttal az alapokkal kezdtek.

– Annyiban más, hogy jobban kell rájuk figyelni, meg kell nekik mutatni, hogy mi hol van. Megmutatom nekik, odarakom a kezüket. Igazából ennyiben más, a többit meg ők érzik – részletezte a szakember stábunknak.

A projekt célja, hogy azok a látássérültek, akik kedvelik az aktív életet, kipróbálhassák magukat a rendhagyóbb sportágakban is. Az egyesület a jövőben is folytatná a hasonló programok szervezését. Idén már két pályázatot is benyújtottak, már csak az elbírálásra várnak.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!