Ugrás a tartalomra

Nem kapott magyarázatot a titkos alagút fontosságára a jobbikos képviselő

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 05. péntek 15:25
Szilágyi Szabolcs a Puskás Arénába vezető alagút szükségességéről kérdezte a fideszes Hubay Györgyöt, aki a nemzetbiztonsági bizottságban megszavazta a titkos építményt.

Szilágyi Szabolcs tíz napon át várta a magyarázatot Hubay György miskolci fideszes országgyűlési képviselőtől arról, miért szavazta meg a Puskás Arénához 2 milliárd forintból építendő titkos alagutat. A Jobbik önkormányzati képviselője a minap.hu-nak úgy fogalmazott, a hallgatása azt igazolja, ma sem szavazna másként a nemzetbiztonsági bizottságban, bizonyára ma is titkosíttatná a megépítését. "Miközben a koronavírus-járvány harmadik hulláma van felfutóban, a magyar gazdaság és egészségügy romokban, és Miskolcról is pumpálja kifelé a pénzt a kormány, valóban szükségesnek érezte, hogy megszavazzon egy ilyen fölöslegesnek tűnő beruházást?" – tette fel a kérdést Hubaynak, amelyre azóta sem kapott választ.

Mint felidézte, a titkos alagút megépítését február 23-án Stummer János jobbikos országgyűlési képviselő, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke hozta nyilvánosságra, miután a fideszes többség megszavazta a titkosítást.

A Puskás Aréna a bejelentést követően kiadott közleménye szerint a stadion felülvizsgálatának az lett az eredménye, hogy jobb megoldás lenne, ha a védett személyek, kiemelt vendégek, előadók autós közlekedési útvonala nem keresztezné a több tízezres közönség gyalogos útvonalát. A tervek szerint egy 50 méteres autós alagút épülne.

További hírek

Olvasnivaló