Ugrás a tartalomra

Noelnek is összegyűlt a pénz a gyógyszerére, Zsombi szülei is reménykednek

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. július 20. hétfő 10:29
A gerincvelői izomsorvadásban, azaz SMA-ban szenvedő Zente és Levente után a tizenegy hónapos Ölyüs Noelnek is összegyűlt a pénz a világ legdrágább gyógyszerére, a 700 millió forintba kerülő Zolgensmára.
Zsombi szülei is bíznak a legjobbakban. Fotó: Végh Csaba

A hírt az erdélyi magyar kisfiú édesanyja, Fodor Hilda jelentette be. A Blikk idézi a mondatait:

„Augusztus 25-e a Zolgensma-génterápia kitűzött napja, és augusztus 10-ig kell átutalni a kezeléshez szükséges összeget a kórház számára” – írta az anyuka, aki természetesen nagyon boldog és hálás, hogy az emberek ismét csodát tettek. A társadalmi összefogás Noel esetében is példaértékű volt, a kisfiúnak több civil szervezet is gyűjtött, köztük a már alapítványként működő CsodaCsoport is.

„Harmadszor is részesei lehetünk határon innen és túl egy olyan küldetés sikerének, amelyet csakis szeretettel, odaadással, erős összefogással lehet teljesíteni! Mindenki megtett mindent a sikerért! Csakis ennek köszönhető, hogy Noel is célba érhetett” – közölte az alapítvány.

Hasonló összefogásra van szükség a kazincbarcikai Zsombi gyógyulásához is. Ő a negyedik magyar kisfiú, akinek a világ legdrágább gyógyszerére, a 700 millió forintba kerülő Zolgensmára gyűjtenek. Zsombor kamrai sövényhiánnyal jött a világra, meg is műtötték, de aztán kiderült, hogy az igazi küzdelem csak ezután kezdődik: SMA-val diagnosztizálták.

– Bízunk a legjobbakban, nap mint nap követjük Zente és Levente oldalát is, látjuk, hogy mennyit fejlődtek pár hónap alatt. Ez ad nekünk erőt ahhoz, hogy végigmenjünk ezen a nagyon nehéz úton – nyilatkozták a szülei.

Így segíthet Zsombinak:

Ha segíteni szeretne, a következő módon teheti meg:
Szép jövőért Zsombornak Alapítvány; Számlaszám: 11734152-21916838
Eurószámláról: IBAN: HU97 1173 4152 2191 6838 0000 0000
SWIFT kód: OTPVHUHB.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!