Ugrás a tartalomra

Nosztalgia és praktikum: újra jár a 101B-s

Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 02. csütörtök 15:14
Hosszú idő után visszatér Miskolc kultikus járata, a 101B-s. Az év első napjától a régi-új busz ismét rója a város utcáit.
Fotó: Mocsári László

A 101B-s járatot 2006 végén szüntették meg, 14 év után pedig ismét az utazóközönséget szolgálja. 

A városrészben élők, főleg azok, akik a régi 101B-s re is emlékeznek, örülnek az egykori járat visszaállításának. Mint mondják: könnyebb így elérni mindent, ami számukra fontos, igaz, a menetrendre folyamatosan figyelni kell. 

- Ritkán jár, de ha az ember a menetrendet pontosan megnézi, akkor kényelmesen lehet vele utazni – mondja Nagy GáborMende Márton most utazik először ezzel a busszal. Azt mondja, jó hogy összeköti Diósgyőrt és a várost ez a járat.

Az utasok maguk is szorgalmazták a járat visszaállítását. Juhász János üzemgazdálkodási és szolgáltatási igazgató szerint ez az igény mindig is jelen volt. -  Most a két végpont a Szondi György utca és Diósgyőr végállomás. Ezzel az autóbuszvonallal Diósgyőrt össze tudjuk kötni közvetlen eljutással az Újgyőri főtér környékével is, és többek között a vasgyári kórházhoz és a komlóstetői átszállási kapcsolatokhoz is közel van – hangsúlyozta a szakember.

A 101B-s a reggeli és a délutáni órákban jár a legsűrűben, míg a kisebb forgalmú napszakokban félórás követési idővel számolhatnak az útnak indulók.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!