Ugrás a tartalomra

Nyugalomsziget a menekült családoknak

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2022. április 01. péntek 16:26
Ezer ingyen állatkerti belépőt biztosít a Városgazda üzemeltetésében lévő intézmény az Ukrajnából menekülni kényszerülők részére.
Fotók: Parai Roland

Az önkormányzat részéről Badány Lajos alpolgármester vett részt az eseményen.

- A miskolci lakosság és a város vezetése is együttérzéssel fordul azok felé, akik a történelem vihara elől menekültek hozzánk. Ők a nemzetközi nagypolitika áldozatai: a háború miatt nagy számban kényszerültek elhagyni szülőföldjüket. A nálunk menekült státuszt kérők között osztják majd szét az ingyenes belépőket, ebben az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat lesz segítségünkre – mondta Badány Lajos, aki szerint a város csak annyit kér, nemzetiségre való tekintet nélkül osszák szét a jegyeket, elsősorban a kisgyermekes családok között.

- Ezzel az intézkedéssel szeretnénk javítani a gyerekek közérzetét. Bízom abban, amikor a háború végén visszatérnek otthonaikba, jó szívvel gondolnak majd a nálunk eltöltött időre.

Ignácz Istvánné

- Fontos, hogy élményekkel igyekezzünk legalább pár órára elfelejtetni a háborút a Miskolcra érkező családokkal. Ha az időjárás engedi, megkeressük a gyerekekkel hozzánk érkezőket, és elhozzuk az állatkertbe őket – ígérte Ignácz Istvánné, a Miskolci Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat alelnöke.

Jánosi Ferenc állatkert- és kultúrparkvezető röviden és tömören fogalmazott a felajánlás kapcsán.

- Az állatkert minden munkatársa nevében mondhatom: szeretettel várjuk a háború elől hozzánk menekülő gyerekeket és szüleiket. Csak annyit ígérhetek, ha ellátogatnak ide, nem háborús menekült gyerekek lesznek, hanem „simán” gyerekek, legalább arra a néhány órára - fogalmazott.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!