Ugrás a tartalomra

Simon Gábor: a kutatások szerint Barkai a legesélyesebb ellenzéki jelölt

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2024. június 06. csütörtök 17:58
Most vasárnap ugyan megválasztjuk az új polgármestert és a képviselőket is, a vonatkozó jogszabály értelmében azonban a testületeknek és a városvezetőknek ki kell tölteni a ciklust októberig.
Fotó: Juhász Ákos

Politikai értelemben ugyan lezárul június 9-én az önkormányzati ciklus, jogi értelemben viszont még nem, tehát októberig még Veres Pál és a jelenlegi közgyűlés irányítja a várost, mivel eddig tart a mandátumuk – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján a Velünk a Város frakcióvezetője.

Simon Gábor emlékeztetett, a korábbi gyakorlathoz hasonlóan eredetileg 2024-ben is ősszel lett volna az önkormányzati választás, azonban egy jogszabály miatt az európai parlamenti választás napján, vagyis június 9-én tartják. A politikus kijelentette: annak ellenére, hogy a Velünk a Város frakciót alkotó pártok teljes együttműködése megtört, a frakció minden tagja továbbra is Miskolcért dolgozik a jelenlegi formában.

– Ezért volt hallható különböző polgármesterjelöltektől az is, hogy októberig még folytatják a civil szakmájukat, hivatásukat. Ahogy már jeleztem is, teljesen egyértelmű a magyarázat: októberig nincs változás a város vezetésében – jelentette ki a politikus.

Annak ellenére is sikeresnek értékelte az elmúlt négy és fél évet, hogy a kormányzati intézkedések miatt az önkormányzat lehetőségei folyamatosan szűkültek. Tapasztalatai szerint ezt a miskolciak megértették, ezt bizonyítja az is, hogy felmérések alapján a Fidesz-KDNP-nek lényegében változatlan a támogatottsága a városban, harmincöt százalék körül mozog.

– A polgármesterjelöltek közül egyedül Dr. Barkai Lászlónak van olyan támogatottsága, hogy megmérkőzzön a fideszes polgármesterjelölttel, Tóth-Szántai Józseffel  – jelentette ki.

Simon Gábor szerint bár a miskolci politikusok nem tudták megteremteni a széles körű koalíciót, de mint mondta: a miskolciak megteremthetik.

További hírek

Olvasnivaló