Ugrás a tartalomra

Olasz operagálát ad a Miskolci Szimfonikus Zenekar

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 08. csütörtök 14:24
Június 12-én, hétfőn este héttől a Művészetek Házában, 13-án, kedd 18 órától pedig a mezőkövesdi művelődési házban lép fel a Miskolci Szimfonikus Zenekar.
Illusztráció: Horváth Csongor

Két esztendőn belül immár harmadízben örvendezteti meg olasz operagálával városunk zenerajongóit – köztük is legfőképp az opera műfajának szerelmeseit – a Miskolci Szimfonikus Zenekar. S ahogy már tavaly, ugyanúgy az idén is egy kora nyáreste varázsa teremt már eleve kellő hőfokot a mediterrán hangulatú eseményhez. A gálaest visszatérő karmestere Lorenzo Castriota Skanderbeg, akinek vezetésével nagy sikerű olasz koncertutakon is részt vettek a szimfonikusok az elmúlt nyarak folyamán.

Az olasz maestro albán felmenőkkel is rendelkezik. Kezdő dirigensként Giuseppe Patanè asszisztense volt, akivel együtt Magyarországon is megfordult a nyolcvanas években, és azóta örömmel jár vissza hazánkba. Rómától Tiranáig és Törökországtól Japánig számos operaháznál, valamint szimfonikus zenekarnál működött az évtizedek leforgása alatt. A június 12-i, miskolci gálaesten, amelyet másnap Mezőkövesden is meghallgathatnak az érdeklődők, török és olasz operaénekes-sztárok lesznek mellette a szimfonikusok vendégei: Nurdan Kucukekmekci, Renzo Zulian és Giuseppe Altomare. Igen emlékezetes marad, ahogy Altomare baritonja egyszer már meghódította a miskolci Művészetek Háza közönségét, a 2021 decemberi gálán.

operagala

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!