Ugrás a tartalomra

Orbán megnyugtatta Krizát: ha fideszes lesz Miskolc, lesz pénz is

24.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 27. péntek 12:00
A miniszterelnöknél jártam, akivel átbeszéltük Miskolc dolgait. Orbán Viktor megnyugtatott: a kormány Alakszai Zoltán polgármestersége mellett is kiemelten fogja Miskolcot támogatni – írta Kriza Ákos, Miskolc jelenlegi polgármestere közösségi oldalán. A 24.hu elsőként hozta le a posztot.

Kriza Ákos súlyos beteg, ezért indul helyette októberben a polgármester-választáson a város jegyzője, Alakszai Zoltán. Azonban a poszt tanúsága szerint a fideszes polgármester még biztosította, hogy a fideszes miniszterelnök támogassa Miskolcot, ha fideszes lesz az új polgármester is. Ez pedig nagyon hasonló paktumot sejtet, mint amilyet Orbán Viktor Tarlós Istvánnal kötött, miszerint 1000 milliárd forintnyi fejlesztési pénzt kaphat Budapest, ha Tarlós ismét nyer.

Gulyás Gergely miniszter erre a paktumra mondta, hogy két magánember alkuja, tehát ha Karácsony Gergely nyerne, akkor ez az alku nem számít semmit.

Karácsony Gulyás szavai miatt egészen a Kúriáig ment, miszerint a miniszter tulajdonképpen megzsarolta a választókat, ezzel pedig a választás tisztaságát veszélyeztette. A Kúria azonban nem a főpolgármester-jelöltnek adott igazat. Innentől kezdve pedig akár a miniszterelnök, akár más kormánytag úgy kampányolhat a kormánypárti jelöltek mellett, ahogy nekik tetszik, mindezt a Kúria áldásával.

Címlap: Kriza Ákos / Facebook

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!