Ugrás a tartalomra

Összegyűlt a pénz – kedden újraindul a Szimbiózis Alapítvány iskolajárata

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 21. hétfő 20:35
A nagylelkű adományozóknak köszönhetően összegyűlt a szükséges 1 millió forint – sőt, annál több is - így már keddtől újraindulhat a fogyatékossággal élő gyerekek speciális szállítása vidéki településekről a megyeszékhelyre. Az összeg a téli szünetig megoldja a tankolást és januárra is biztosítja a további működést - írja szerkesztőségünkhöz hétfő délután eljuttatott közleményében a Szimbiózis Alapítvány.
Fotó: Tóth László

„A sajtóhíreket követően óriási összefogás indult el és számunkra is hihetetlen, hogy két nap leforgása alatt, magánszemélyek és cégek adományaiból összegyűlt a szükséges összeg a további működéshez. Keddtől újraindulhat a szolgáltatás és a nagylelkű felajánlásoknak köszönhetően januárban is tudjuk ezt biztosítani. Nekünk pedig hihetetlen erőt ad a felénk irányuló segítő szándék” – mondta Jakubinyi László a Szimbiózis Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Ahogy arról korábban beszámoltunk: a Szimbiózis Alapítvány 4 kisbusszal több, mint 100 fogyatékkal élő gyereket szállít Miskolcról és 50 kilométeres vonzáskörzetéből naponta a speciális iskolákba és haza, de igény szerint egészségügyi ellátásra, ügyintézésre és szabadidős tevékenységre is. A buszok akadálymentesek, tehát kerekesszékkel élők is igénybe vehetik; a sofőr mellett pedig egy szakképzett kísérő is utazik a gyerekekkel. Más szolgáltatóktól eltérően nemcsak reggel 8-tól 16-ig, hanem már reggel 6-tól megkezdik a szállítást, és ha szükséges egészen este 6 óráig mozgásban vannak a kisbuszok.

A legnagyobb igény az otthonból iskolába és az iskolából hazaszállításra van, hiszen így a szülők el tudnak menni dolgozni, gyermeküket pedig jó kezekben tudhatják. Ezt a rendszeres szolgáltatást kellett szüneteltetni november 20-tól, mert elfogyott az alapítvány éves üzemanyag kvótája, az árstop nélküli benzin ár pedig olyan magas, amit már nem tudtak volna a havi térítési díjakból és a normatívából kigazdálkodni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!