Ugrás a tartalomra

Ösztönös és letisztult – Reinecker Szandra képeiből nyílt kiállítás

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. február 19. szerda 21:36
Árnyjátékok címmel nyílt művészeti kiállítás szerdán Miskolc polgármesteri hivatalának díszaulájában. Az alkotó, dr. Reinecker Szandra festményei a pop art világába kalauzolnak minket.
Fotó: Végh Csaba

A Nyitott városháza program keretében nyitották meg a bő egytucat festményt bemutató kiállítást. Ignácz Dávid jegyző házigazdaként kiemelte, igazi közösségi térré szeretnék tenni a helyet, ahol miskolci tehetségek mutathatják meg magukat.

A kiállítást megnyitó Mikita Gábor színháztörténész és muzeológus beszédében kifejtette, egy tanár számára mindig nagy öröm, amikor diákja megtalálja önmagát, megtalálja azt a dolgot az életében, amiben szabad lehet, és adni tud a közösségnek.

– Szandra első kiállításai kirobbanó élménnyel hatottak rám. Hihetetlen erő, fantázia és játék jellemezte már akkor is a képeit. Teljes boldogsággal alkot, és a végtelen szabadságot érezzük a festményein. Azonban nem akarta önmagát ismételni, és egy egészen új irányba lépett a mostani tárlattal. Letisztult világ jellemzi a most kiállított képeket: a pop art világába jutott el Szandra, a saját ízlésére formálva azt – mutatott rá.

A ReinART művésznéven alkotó amatőr festőművész harmadik önálló kiállítását nyitották most meg. Érdeklődésünkre Szandra is megerősítette, hogy már nem kifejezetten erős érzelmekből fest, hanem tudatosan, aprólékos munkával készülnek a képei.

– Ez a tárlat nagy előrelépés számomra, bár továbbra is ösztönösen festek. Egyik technika szüli a másikat a kísérletezések során. Korábbi alkotásaim jegyei is megjelennek azért, de jól látható a folyamatosság, a fejlődés is – fogalmazott Szandra, aki a Törőcsik Mariról készült festményét felajánlotta a Színháztörténeti és Színészmúzeumnak.

A kiállítás március 11-éig tekinthető meg a városháza díszaulájában.

További hírek

Olvasnivaló