Ugrás a tartalomra

Öt kamionnyi adomány indult el Kárpátaljára

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. április 27. szerda 14:27
Egészen pontosan Ungvárra, az ottani Vöröskereszt központjába, hogy a háború miatt nehéz helyzetbe került ukrajnai embereken segítsenek a gyógyszerek, ágyneműk és élelmiszerek. A mostani, mintegy 70 millió forint értékű adománnyal együtt már 25 kamionnyi és 5 mikrobusznyi segítséget juttatott el Kárpátaljára a Vöröskereszt.

Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója elmondta, hogy a szerdán útnak indított kamionok elsősorban gyógyszereket, fertőtlenítő szereket, ágyneműket és takarókat, illetve tartós élelmiszert, valamint ásványvizet visznek az ungvári Vöröskereszt központjába.

Grubert Roland az adományok egy részével; Fotók: Mocsári László

Az adományokat úgy gyűjtötte össze a megyei szervezet, hogy azok kifejezetten a kárpátaljaiak igényeire reagáljanak. „Gyakran változik, hogy mire van szükség. Attól függ, hogy éppen mekkora létszámmal foglalkoznak. A múlt héten már több mint 360 000 menekült volt Kárpátalján. Ők Kelet-Ukrajnából érkeztek nyugatra és ott próbálják átvészelni ezt a humanitárius katasztrófát" – fejtette ki Grubert Roland.

A kárpátaljai helyzettel kapcsolatban megosztotta, hogy a fizetős szálláshelyek mindegyike betelt már. „A hangulatra rányomja a bélyegét, hogy sokkal többen vannak most a környéken, mint amennyien békeidőben élnek ott” – zárta a helyzetjelentést.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!