Ugrás a tartalomra

Otthagyta nyomait a több hónapja tartó leállás a Barlangfürdőn

Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 08. csütörtök 22:12
A medencék leürítése miatt hónapok óta nincs meg a kőzeteknek szükséges páratartalom a barlangi terekben, a szakemberek jelenleg a keletkezett károk helyreállításán dolgoznak.
barlangfürdőbarlangfürdő,
A járványhelyzet miatt több hónapja zárva tart a Barlangfürdő is. Fotó: Mocsári László

Hónapok óta üresek a medencék és a barlangjáratok a miskolctapolcai Barlangfürdőben. A népszerű komplexumot még novemberben a koronavírus-világjárvány második hulláma okán elrendelt járványügyi intézkedések részeként, Miskolc többi fürdőjével, uszodájával együtt zárták be. 

A Barlangfürdőt üzemeltető Miskolci Fürdők Kft. vezetőjének elmondása szerint a pandémia mellett jelenleg egyéb tényezők is nehezítik a cégszakembereinek munkáját: az elmúlt fél év a létesítményen is otthagyta a nyomait. 

barlangfürdő,
Koreny György


Koreny György emlékeztetett, a fürdő előcsarnokában a 2000-es évek elején történt egy jelentős átépítés. Akkor a sziklát kőzethorgonyozták, így alakul ki a csarnok jelenlegi állapota. Miután ez nem egy mesterséges barlang, természetes mozgások folyamatosan előfordulhatnak, amit minden évben ellenőriznek. A Miskolci Fürdők ügyvezetője a Miskolc Televízió Híradójának azt mondta, az utóbbi időszakban nagyobb mértékű elmozdulásokat tapasztaltak a barlangtérben, ami beavatkozásokat igényel.

- Tavaly november közepe óta zárva tartunk, és mivel a medencéket ezt követően le kellett ürítenünk, így a kőzeteknek szükséges páratartalom sincs meg a barlangi terekben – hangsúlyozta Koreny György.

barlangfürdő,


Mint megtudtuk, jelenleg szakemberek dolgoznak az elindult folyamatnak a megállításán.  A kivitelező a tervek szerint egy kötőanyagot juttat majd a résekbe, ami a kőzetfelületet stabilizálja majd. 

A cégvezető hozzátette, most úgy látják, hogy a munkálatokkal június 11-re végezhetnek, így – amennyiben a járványhelyzet addigra enyhül – a tavalyi évhez hasonlóan július elején nyithatja meg újra a kapuit a Barlangfürdő.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!