Ugrás a tartalomra

Óvintézkedés: három hétig karanténban lesznek a Kínából érkező mezőkövesdi munkások

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 13. péntek 14:00
A Modine Hungária Kft. 2020-ban egy 1,7 millió eurós beruházást hajt végre mezőkövesdi telephelyén. Az ehhez szükséges berendezések összeszerelését a társaság csak az eladó kínai cég szakmai segítségével tudja végrehajtani, ezért tizenhárman érkeztek Kínából.

A kollégák egészségesek, 650 kilométerre laknak a lezárt területekről. Indulás előtt már több hetet töltöttek otthon karanténban és Kínában is meg lettek vizsgálva.

 Beutaztatásukkal kapcsolatban folyamatosan kapcsolatban állunk a magyar hatóságokkal, az ő általuk felállított szabályrendszert követjük. Ezek alapján a kínai dolgozók megérkezésükkor egy újabb orvosi vizsgálaton vettek rész, majd karanténba helyeztük el őket, ahol 3 hetet töltenek. Ez idő alatt nem érintkeznek senkivel, a karanténra vonatkozó elvárásokat maximálisan betartják. Mielőtt elkezdhetik a munkát újabb teljeskörű szűrővizsgálatokon esnek át. Csak ezt követően hagyhatják el a lezárt területet és foghatnak a gépek összeszereléséhez.

 A kivitelezés befejezése után hazautaznak Kínába. A Modine Hungária Kft. elkötelezett abban, hogy mind dolgozói, mind a lakókörnyezet egészségét megőrizze, ezért is hoztuk ezeket a szigorú szabályokat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!