Ugrás a tartalomra

Özvegyen maradt édesapán segítenek

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 14. csütörtök 10:57
A Supersum Alapítvány most egy édesanya nélkül maradt család sorsát szeretné megváltoztatni. Összefogásra buzdítanak, hogy a családfőnek ne az anyagiakra kelljen koncentrálnia, hanem két kislányát odafigyeléssel tudja felnevelni.
Képünk illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

Judit pár napja hunyt el, alapbetegségei mellett daganattal is küzdött. Aznap, amikor őssejt transzplantációra volt előjegyezve, sajnos örökre itt hagyta családját. Férje, Tamás ápolta csaknem fél éve, így táppénzen volt ő is ez idő alatt. Félretett pénzüket felélték, hitelük azonban van, hiszen nemrég költöztek saját lakásba. Segítségük kevés, mert a nagyszülők is betegséggel küzdenek. Judit csak harminckét éves volt, két kisgyermeket hagyott hátra maga után.

„Bodza négyéves tündéri kislány, aki még nem tudja, hogy mit jelent az a mondata: „tudod, nekem anyukám tegnap meghalt”. Szerencsére mosolyog, játszik, ölünkbe ülve sorolta a plüss kutyusok neveit. Luca csak öt hónapos, koraszülött kislány, aki eddig nem hagyta el a kórházat, haza még nem vihették, szülei karjaiban is alig volt. Sajnos nem eszik, nagyon sovány, szondán táplálják. Volt már Budapesten is kórházban, nagy harcot vívott, a lehető összes vizsgálaton túl van már. Szervi problémája nincs, mégsem tud enni” – írta Facebook-oldalán a Supersum Alapítvány, aminek elnöke elmondta, aki nem pénzt, hanem tárgyi adományt szeretne eljuttatni a családhoz, azt készséggel tájékoztatják ennek lehetőségeiről. 
Szívesen továbbítanak nekik: 2-es méretű pelenkát, popsitörlő kendőt, popsi krémet, mosószert, öblítőt, tartós élelmiszert, vagy négyévesnek való kislányos játékokat (kirakót, puzzle-t, legót). 

Tamásnak nagyon nehéz beszélni a tragédiáról, hihetetlen erővel próbál helytállni. Döntenie kellett: a Covid miatt vagy beköltözik Lucához a kórházba, de akkor nem jöhet ki Bodzához, vagy a nagyobbikkal marad és rábízza a kórházi dolgozókra kisebbik lányát.

A Supersum Alapítványt három miskolci édesanya – Bernasconi-Bus Katalin, Tóth-Andrási Kata és Figeczki Csilla – és egy csapat önkéntes hozta létre tavaly januárban. A civil szervezet Fehérfalvi Ildikó kapcsán lehet ismerős az olvasónak. Ő volt az a háromgyermekes édesanya, aki októberben költözött egy fűtött avasi lakásba a Hidegsorról. Előző cikkünk itt olvasható.

Támogatást az alapítvány számlaszámára várnak:
Supersum Alapítvány
K&H BANK
10402764-50526972-78881008
IBAN: HU72 10402764-50526972-78881008
Swift kód OKHBHUHB
Közlemény: Tamás 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!