Ugrás a tartalomra

Pár kattintással lehet online jelentkezni a védőoltásra

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 12. kedd 17:15
Kipróbáltuk a koronavírus elleni oltás regisztrációs felületét.

December elején jelentették be a hivatalos kormányfórumokon, hogy interneten keresztül lehet regisztrálni a koronavírus elleni védőoltásra. A vakcinák beadása egy előre meghatározott oltási terv szerint zajlik, de ahhoz, hogy megkapjuk az ellenanyagot, a vakcinainfo.gov.hu weboldalon kell jelezni oltási igényünket.

A vakcinainfo.gov.hu nyitóoldala

Fontos kiemelni tehát – ahogy arról a regisztrációs felület is tájékoztat –, hogy az oltások sorrendjét nem a regisztráció időpontja határozza meg, hanem a veszélyeztetettség mértéke, továbbá elsőbbség illeti meg a védekezésben résztvevőket is. Mi is kipróbáltuk a regisztrációs felületet, hogy olvasóinknak már könnyebb legyen a folyamat. Bár ennél nem igazán lehet már egyszerűbb.

Pár kattintás az egész

„Amennyiben szeretné beoltatni magát, regisztráljon most, és értesüljön elsőként a vakcinával kapcsolatos információkról és teendőkről!” – hirdeti főoldalán a vakcinainfo.gov.hu. A folyamatot végletekig leegyszerűsítették: a nyitóképet eluralja a nagy, sárga mezőre írt „regisztrálok” gomb. Ezt megnyomva továbblépünk egy kitöltendő adatlapra: az oldal kéri a regisztrációhoz

a nevünket, lakcímünket, életkorunkat, e-mail címünket és telefonszámunkat, valamint a TAJ számunkat is,

így nem árt előkészíteni a hatósági igazolványunkat. A regisztráció véglegesítés előtt még két rubrikát kell kipipálnunk: az egyik az adatkezelési tájékoztató elfogadásáról szól (ez kötelező), a másikkal elfogadjuk, hogy a későbbiekben tájékoztatnak minket az oldal a vakcinával kapcsolatos információkról (ez opcionlis).

A online regisztrációs űrlap

És nagyjából ennyiben ki is merült a folyamat, a továbbiakról – az ígéret szerint - e-mailben küldenek majd értesítést.

Érdemes tudni

Az oldal közli azt is, hogy a 60 év felettiek számára levélben szintén megküldtek egy regisztrációs űrlapot, amin jelezhetik oltási igényüket postai úton is. Egy külön fülben arról is informálnak, hogy a regisztráció az igények felmérését és a közvetlen tájékoztatást segíti, nem jelenti, hogy az jelentkező automatikusan megkapja a védőoltást.
A vakcinainfo.gov.hu nagyrészt december óta változatlan információkat nyújt, újdonságokat a hírek fül alatt olvashatunk, így érdemes itt tájékozódni. 
Fontos megemlíteni, hogy az interneten elérhető más olyan oldal is, ami koronavírus elleni védőoltásra történő regisztrációt hirdet, ez azonban nem az ingyenes vakcinára vonatkozik, hanem magán cégek szolgáltatására. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!