Ugrás a tartalomra

Párbeszéd: tegyék alapvető emberi joggá a lakhatást!

MTI
Utoljára módosítva
2023. október 02. hétfő 17:41
A Párbeszéd azt javasolja, hogy tegyék alapvető emberi joggá a lakhatást - mondta a párt társelnöke egy hétfői, online sajtótájékoztatón.

Tordai Bence arról beszélt, hogy a lakhatás biztosítása és a hajléktalanság megelőzése érdekében át kellene alakítani a magáncsőd intézményét, újra be kellene vezetni a lakásfenntartási támogatást, valamint helyre kellene állítani "a szétszabdalt szociális biztonsági hálót".
   
Az országgyűlési képviselő a kormány szerepvállalását sürgette egy olyan, nem a saját tulajdonon alapuló lakhatási rendszerben, amelynek a szociális bérlakások, a kollégiumok és a munkásszállók is integráns részei lennének.
   
Tordai Bence hangsúlyozta, hogy a V. Naszályi Márta vezette I. kerület egy olyan szociális lakásügynökséget indított el, amelyhez egyre több ellenzéki önkormányzat csatlakozik.
   
A társelnök elmondta azt is, hogy évről évre kikéri azoknak az adatait, akik kihűlés miatt halnak meg. Hangsúlyozta, hogy minden évben több, mint 200 ilyen haláleset történik, és többségében nem hajléktalanok fagynak meg az utcán, hanem idős, magatehetetlen, szegény, kiszolgáltatott emberek a saját fűtetlen otthonukban.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!