Ugrás a tartalomra

Példátlan rádiós összefogás a beteg gyermekekért

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 26. csütörtök 09:34
Hatvanhat rádió fogott össze országszerte, hogy segítsenek a kórházban ápolt beteg gyermekeknek. Céljuk, hogy könnyebbé tegyék a kapcsolattartást a járványhelyzet karácsonyi időszakában.

Sajnos olyan időket élünk, amikor (még) több akadályt gördített az élet a kórházban fekvő gyermekek és szeretteik közé. Nem mindenki teheti meg, hogy tabletet, laptopot, vagy okostelefont vásárol gyermekének, melyen keresztül nemcsak hallhatják, láthatják is egymást nap mint nap. A koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott korlátozások a kórházak látogatási rendjét is átalakították, így még nagyobb szerephez jutnak az okoseszközök és az internet-hozzáférés. A rádiók ezt felismerték, és a közös cél érdekében hihetetlen összetartás és összhang alakult ki közöttük. Munkájukat az Ökumenikus Segélyszervezet is segíti, továbbá az összegyűlt adományok is a karitatív szervezeten keresztül jutnak majd el a megyeszékhelyek gyermekosztályainak.

A miskolci Rádió M csapata is részt vesz az adománygyűjtésben, így november 23. és 27. között minden nap más rádióval kapcsolódnak össze a Rádió M Reggel műsorvezetői, Muntyán Bernadett és Tóth Péter, hogy az ország minden szegletébe eljusson a felhívás híre.

– A Helyi Rádiók Országos Egyesülete (HEROE) összefogásában minden megyeszékhely és nagyobb város rádiója részt vesz – fogalmazott Tóth-Szántai József, a Rádió M ügyvezetője. Mint mondta, a Rádió M a GYEK Velkey László Gyermekegészségügyi Központnak gyűjt. – Ezzel az akcióval nincs vége, vannak még terveink: 2021 elején egy internetes oldalt szeretnénk létrehozni a 2-8 év közötti gyermekek számára, ahol több száz mesét hallgathatnának meg, amit a hangjukról már jól ismert rádiós munkatársak és színészek adnának elő – emelte ki.

Segítsen Ön is, hogy a kórházakban fekvő gyermekek erőt meríthessenek a gyógyuláshoz a szeretteik, barátaik hangjából! A gyűjtés részleteiről a rádióhallgatók a Rádió M-en és a Facebook-oldalukon kapnak tájékoztatást, vagy kattintsanak a http://www.segelyszervezet.hu/radio oldalra.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!