Ugrás a tartalomra

Pénteken régészet napja a Herman Ottó Múzeumban

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 30. csütörtök 07:46
A múzeum jó szívvel ajánlja régészet napi programjait kicsiknek és nagyoknak, játékos kedvűeknek és tudásszomjukat csillapítani vágyóknak egyaránt.
Fotó: VCS

De jöhetnek a csendes szemlélődők és azok is, akik nem félnek kérdezni - írják hétfői közleményükben. Az idén 125 éves, az ’Év múzeuma’ díjas Herman Ottó Múzeum számukra ajánlja a Magyar Régészet Napi programját. 

Az invitáció szerint, a látogatók játékos feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg az egykor élt emberek konyhaművészetével. Érdekes alapanyagok, fűszerek és főzőalkalmatosságok várják az érdeklődőket. Az egyes állomásokon lehetőségük lesz megismerni különböző régészeti korú receptek összetevőit és az elkészítésükhöz használt eszközöket is. Az este folyamán óránként egy előadást is meghallgathatnak eltérő tematikában. 
Szó lesz többek között az alkohol készítésről, az őskori és középkori étkezésről, a jókedély filozófiájáról, de megtekinthetnek egy rövid prezentációt is a zöldhalompusztai aranyszarvas lelőhelyén végzett feltárásról.

Az előadások időpontjai:

• 17.30 – 17:45: Dr. Szörényi Gábor András: Móra Kisvendéglő – avagy a jókedély filozófiája
• 18.30 – 18:45: Hajdu Melinda: Süssünk, főzzünk valamit... alapanyagok, elkészítésmódok, ételek az őskorban
• 19.30 – 19:45: Kovács Niki – Németh Attila: Az aranyszarvas földjén
• 20.30 – 20:45: Fölföldi Boldizsár: Őskori sörfőzés
• 21.30 – 21:45: Gál Viktor: Egyszerű kásák, különleges fűszerek. A változatos középkori konyha.

A pénteki régészet napi rendezvények helyszíne az újonnan megnyílt Régészeti Látványraktár. A Herman Ottó Múzeum várja az érdeklődőket.

További hírek

Olvasnivaló