Ugrás a tartalomra

Pereces környékén kezdte el a Városgazda a zúzalékos utak felújítását 

Cziffra Andrea
Utoljára módosítva
2023. május 09. kedd 10:17
Hétfőn reggel az Almás utcában elkezdődtek a város zúzalékos útjainak felújítási munkái. 
Fotók: Mocsári László

Az egyre gyakoribb özönvízszerű esőzések megviselték a város területén található zúzalékos úthálózatot. A szakmai szempontokat figyelembe véve, az átázott felületű utakon eddig nem lehetett elvégezni a szükséges javítási munkákat, de a kedvező időjárás beköszöntével, hétfőn elindulhatott a karbantartás – tájékoztatta lapunkat a Miskolci Városgazda műszaki vezetője. Kertész Béla hozzátette, az elmúlt hetekben előkészítették a javítási munkákat a társaság útellenőri szolgálatának felmérése, a beérkezett lakossági bejelentések és önkormányzati képviselők jelzései alapján. 

- A felmérések alapján előzetes egyeztetések indultak a települési önkormányzati képviselőkkel a választókerületükben található úthibák javításáról, ütemezéséről. Társaságunk az elmúlt három évben a munkát Perecesen és környékén kezdi meg, ezt követően pedig a diósgyőri, a bodótetői és a bábonyibérci zúzalékos utak javításával folytatódik a karbantartás – ismertette a műszaki vezető. 

- A Városgazda már harmadik éve mindig ebben a választókerületben kezdi meg a zúzalékos utak javítását. Ennek az az oka, hogy itt található a legtöbb ilyen jellegű út, amelyeknek ráadásul a meredeksége is nagyobb. Az Almás, Epres utcában élőktől érkezik a legtöbb lakossági megkeresés – mondta Bazin Levente. A Velünk a Város önkormányzati képviselője emlékeztetett, az utca legforgalmasabb szakaszát tavaly óta szilárd burkolat borítja. - Ezután az Epres utca következik, majd pedig a Híd és a Közkút utcákon, illetve a szarkahegyi oldalon folytatják a karbantartást a Városgazda munkatársai a választókerületben. 

Bazin Levente emlékeztetett, az Orbán-kormány a gépjárműadóból származó bevételeket elvonta az önkormányzatoktól, ez Miskolc esetében ötszáz millió forintos elvonást jelent. - Ennek ellenére igyekszünk a lakossági igényeket kielégíteni – hangsúlyozta a politikus. 

A Városgazda tervei szerint idén közel ötven utcában, összesen 60.000 négyzetméter felületen javítják a zúzalékos utakat Miskolcon.  
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!