Ugrás a tartalomra

Piacképes tudást kínálnak

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. augusztus 30. vasárnap 09:11
Táncos, fotográfus vagy éppen animációkészítő – egy szakgimnázium, ahol párhuzamos művészeti oktatást kínálnak. R-Go gidák indultak innen, mások táncosként nemzetközi színpadokon lépnek fel, és van, aki sminkesként, fotósként dolgozik ma már. A Balázs Győző gimnázium széles képzési portfóliója mindehhez megfelelő alapot nyújt.
A gimnázium karácsonyi előadása. Fotó: Beregi László

Az iskola tanárai mindig is törekedtek arra, hogy diákjaikat maximálisan bevonják a rendezvényeik szervezésébe, lebonyolításába. Reklámtól a dokumentálásig – legyen szó grafikáról, animációról, fotóról: a fiatalok mindenbe betekintést nyerhetnek. Itt a művészeti oktatás szorosan összeforr magával a rendezvényszervezéssel. – Ez a végzettség nagyon jól hasznosítható egy saját vállalkozás beindításánál (esküvők, ballagások, évfordulók megszervezésére), művelődési házaknál vagy akár nagyobb cégeknél való elhelyezkedés esetén is – hangsúlyozza Marschalkó Edit, a Balázs Győző Református Gimnázium tánctagozatának vezetője. – A rendezvényszervezésnél egy folyamatábrát is készítenek maguknak a különböző fázisokról. Ez például állásinterjún nagyon jól szokott mutatni.

Mindamellett, hogy vállalkozási és jogi ismereteket is szereznek, megismerhetik a pályázatírás rejtelmeit, sőt: a szakmai idegennyelv tanulásában az iskola angol nyelvi lektora segít – végzés után akár abban is, hogyan írják meg az önéletrajzot, ha külföldre mennének dolgozni, vagy továbbtanulni.

A diákjaikat már az első évtől személyre szóló pályaválasztási tanácsokkal látják el. Szinte mindenkit fel is vesznek arra a helyre, ahová jelentkezett. – Az elmúlt 15 évben volt, aki külföldön tanult tovább táncosként; más folyamatosan turnézik, nemzetközi színpadokon lép fel az Experidance-szel. Mást az Operettszínházban láthatunk rendszeresen fellépni, de többen nyertek felvételt a Táncművészeti Egyetemre is. És van olyan egykori diákunk is, aki a Semmelweis Egyetemen végzett pszichológiát és táncterápiával kezdett el foglalkozni. Büszkék vagyunk arra is, hogy az R-Go együttes mindkét gidája nálunk végzett.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!