Ugrás a tartalomra

Pozitív eredménnyel zárult az önkormányzati adóhatóság célellenőrzése

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 13. hétfő 14:46
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálya célellenőrzést tartott a tavalyi év vonatkozásában Miskolc adóhatóságánál.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálya a Pénzügyminisztérium által kiadott Országos Hatósági Ellenőrzési Tervben foglaltak alapján célellenőrzést tartott 2021. évre vonatkozóan Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának adóhatóságánál.Az ellenőrzés során vizsgálták az önkormányzati adóhatóság döntéseinek jogszerűségét, valamint azt, hogy megfelelnek-e az adóigazgatásról szóló törvényben foglalt követelményeknek - számol be a városháza.
 
A Kormányhivatal megállapította, hogy a vizsgált 35 db adómegállapító, 3 db ellenőrzést lezáró, 10 db mulasztási bírságot kiszabó, és 51 db egyéb adókötelezettséget érintő határozatot a jogszabályban szereplő előírások figyelembevételével hozta meg az Önkormányzati Adóhatóság. A határozatokban foglalt döntések mindegyike jogszerű volt - írják.

A vizsgálat összegzésében szerepel, hogy az ügyintézési határidők minden esetben betartásra kerültek. A vizsgált adóhatósági döntések megfeleltek a tartalmi és formai előírásoknak is.

További hírek

Olvasnivaló