Ugrás a tartalomra

Prostitúcióra kényszerítették a fiatal lányt

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 25. hétfő 09:24
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 17 éves fiatalkorú férfi és egy 22 éves férfival szemben szexuális erőszak bűntette és emberkereskedelem bűntette miatt, amit egy 13 éves lány ellen követtek el.
A kép illusztráció

A szomorú történet két fiatalkorú szereplője Miskolcon, egy gyermekvédelmi otthonban laktott beutaltként. Szerelmi kapcsolat alakult ki közöttük, amely során a sértett érzelmi függőségbe került a vádlottól.

2019. április és május hónapokban a fiú rábeszélte a lányt, hogy Miskolc területén az általa meghatározott helyeken prostituáltként tevékenykedjen. A sértett kezdetben beleegyezett, később tiltakozott, de félelmében nem mert ellenkezni a vádlottal. 
A fiú valamennyi esetben személyesen beszélte meg a szexuális szolgáltatást igénybe vevő férfiakkal a tarifákat, és ő vette át tőlük a pénzt - azon esetet kivéve, amikor a férfiak nem voltak megelégedve a szolgáltatással, ekkor nem kellett fizetniük. 

A fiú Szerencsi Vasútállomás környékén is prostitúcióra kényszerítette a lányt: összesen mintegy öt alkalomból a vádlott 35 000 forintot vett el a kuncsaftoktól, amelynek túlnyomó részét saját céljaira fordította. 

2019. május elején a délutáni órákban a fiatalkorú vádlott 22 éves társával és egy, a vádirattal nem érintett harmadik férfival, valamint a sértettel együtt Miskolcon az éjszakai órákban villamoson utaztak a gyermekvédelmi otthonba. Megszakították az utazást, és egy elhagyatott területre kísérték a lányt, ahol szerelme felvetésére alapján mindhárom férfi külön-külön, de együttes jelenlétben többször erőszakkal közösült vele. A lány próbálta elutasítani őket, megkísérelt védekezni, szabadulni tőlük, azonban ez minden esetben sikertelen volt, megakadályozták a menekülését. 

Az ügyészség a vádlottak közül más ügyben szabadságvesztés büntetését töltő fiatalkorú vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést és közügyektől eltiltást, míg a felnőtt korú vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, egyidejűleg mindkét vádlott vonatkozásában indítványt tett minden olyan foglalkozástól, tevékenységtől való végleges eltiltásukra, amelyek során tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét vagy gyógykezelését végeznék - tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

További hírek

Olvasnivaló