Ugrás a tartalomra

Pszichológiai alkalmassági vizsgálatot sürget az LMP a gyerekekkel foglalkozó munkavállalóknak

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 04. hétfő 13:54
Az LMP – Magyarország Zöld Pártja azt követeli a kormánytól, hogy a pszichológiai alkalmassági vizsgálatot terjesszék ki minden gyermekvédelemmel foglalkozó szervezetre.

- Elfogadhatatlan, hogy a friss kormányrendelet alapján, ha a kegyelmet kapott és priusz nélküli K. Endre egyházi fenntartású gyermekvédelmi intézetben vállalna munkát, akkor ezt pszichológiai vizsgálat nélkül tehetné meg - írja hétfői közleményében az LMP Sajtó.

Mint fogalmaznak, súlyos hiányossága a pszichológiai alkalmassági vizsgálatról szóló új kormányrendeletnek az, hogy nem terjed ki az egyházi fenntartású intézményekre. 

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint a gyermekvédelem mindennél fontosabb, ezért nincs arra semmiféle indok, hogy a kormány kivételeket tegyen ideológiai alapokon. Csak akkor tudjuk biztonságban az államra bízott gyerekeket, ha teljesen biztosak lehetünk abban, hogy makulátlan és feddhetetlen felnőttek foglalkoznak velük. 

- Érthetetlen a kormány rendelete, és sajnos megint azt látni, hogy a Fidesz számára fontosabb az uram-bátyámi viszony fenntartása, mint a gyerekek valódi védelme - zárul a közlemény.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!