Ugrás a tartalomra

A puding próbája: hatalmas a túljelentkezés az önkormányzati bérlakásokra

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 26. péntek 11:33
Február 15-én indult el a Miskolc Holding legújabb lakáspályázata, már most húszszor annyi a pályázó, mint a meghirdetett lakás. 
holding lakás pályázat
Fotó: Mocsári László

- Minden eddigi fordulóban 30 lakást hirdettünk meg, ez az első olyan, amikor 40-et – mondta lapunknak Beke Tibor, a Miskolc Holding Zrt. ingatlangazdálkodási vezetője, aki szerint eddig 150-160 lakás került bérlőhöz.

A tavalyi béremeléseket követően is nagy az érdeklődés a meghirdetett lakások iránt: ez mutatja, hogy még mindig kedvezőbben lehet így bérlakáshoz jutni, mint az ingatlanpiacon hirdetett albérletekkel. 

-  Néhány nap alatt több mint 870 pályázat érkezett. A most meghirdetett 40 lakás közül 26 költségelvű, 14 piaci alapon bérbe adható.

A piaci alapú bérbeadás során az önkormányzatnak – a költségek megtérülésén felül – bevétele is származik a lakás bérbeadásából, míg a költségelvű bérbeadás esetében csupán az önkormányzat ráfordításait fedezi a bérleti díj összege.

- Azok a lakásbérek, amiket kérünk, továbbra is vonzónak bizonyulnak, annak ellenére is, hogy bizonyos szintű emelés történt a múlt év végén – véli Beke Tibor, aki szerint egy feltétele van a pályázásnak.

- Mind a két típusú ingatlan esetében szükséges a bérléshez egy olyan minimális, igazolható jövedelem, ami biztosíték arra, hogy a pályázó ki tudja a lakbért fizetni.
Lesznek még további pályázatok is a jövőben.

- Minden olyan lakásunknak, ami jelenleg üres, igyekszünk minél gyorsabban megtalálni a bérlőjét. Sajnos ezerhez közelít a holdinghoz tartozó olyan ingatlanok száma, amelyek az állapotuk miatt nem kiadhatók. Ezeket folyamatosan igyekszünk felújítani és bevonni a pályázati rendszerbe. 
 

További hírek

Olvasnivaló