Ugrás a tartalomra

Pusztított a vihar Borsod-Abaúj-Zemplénben is

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. augusztus 06. vasárnap 18:20
Útra dőlt fák, villám okozta tüzek, épületkárok - sok kárt okozott a hétvégi vihar a vármegyénkben. A legtöbb bejelentés a szombat esti vihar után érkezett a katasztrófavédelemhez Mezőkövesd térségéből.
Vihar után Mezőkövesden. Fotó: Mezőkövesd képekben

Heves esőzéssel érte el szombaton hajnalban ó Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyét a zivatar, fakidőlések, villámcsapás okozta károk miatt több helyszínen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak - írja honlapján a megyei katasztrófavédelmi főigazgatóság.

- Csernelyen négy helyszínen távolítottak el kidőlt fákat az ózdi tűzoltók, a Nagysor úton személygépkocsira dőlt egy fa, a Kissor úton egy családi ház csatornája rongálódott meg. Aggteleken, Tornaszentandráson, Hidvégardón, Tornanádaskán és Miskolcon leszakadt faágak, kidőlt fák akadályozták a közlekedést - sorolják.

A közlés szerint villám csapott egy melléképületbe Mezőkövesden, melynek padlásterében az ott tárolt háztartási eszközök füstöltek, Mezőkövesd és Bogács között egy szalmabála gyulladt ki villámcsapás miatt, mindkét esethez a mezőkövesdi hivatásos tűzoltókat riasztották. Encsen egy családi ház kéményébe csapott a villám, melynek veszélyessé vált részeit a város tűzoltói eltávolították.

Szombat délután és az esti órákban aztán újból tartolt a vihar, ezúttal főleg Mezőkövesden és környékén, ahonnan több mint negyven riasztás érkezett, többnyire fakidőlések miatt.

- Négyes és Szentistván között 40 akácfát a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók, míg Négyes és Borsodivánka között 20 fát a szomolyai önkéntes tűzoltók távolítottak el az útról, melyek a közlekedést veszélyeztették. Kidőlt fák és leszakadt faágak okoztak fennakadást a térség több településén, Mezőnyárádon egy lakóház tetejét is megrongálta egy leszakadt faág, a tűzoltók a tető fóliázásában is segítséget nyújtottak a lakóknak, míg Négyesen egy családi ház kéménye dőlt a tetőre. - sorolta a katasztrófavédelem. 

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt Putnokon, Aggteleken és Kazincbarcikán szivattyúztak a tűzoltók. Putnok Rózsadombon egy ház pincéjéből 40 m3 vizet távolítottak el és 200 homokzsákot helyeztek ki az ingatlan védelmére, a Fancsal utcában szintén 200 homokzsákkal védekeztek a házba betörő víz ellen.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!