Ugrás a tartalomra

Radiátorok időjárásra hangolva – válaszol a MIHŐ

Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 13. szerda 12:39
Napközben hidegek a radiátorok – ezt jelezte néhány fogyasztó a MIHŐ felé. A miskolci hőszolgáltató szolgáltatási igazgatója elmondta, a radiátorokat a külső hőmérséklet alapján szabályozzák. Természetesen ebből az következik, hogy ha kint meleg van, a radiátorok hőmérséklete alacsony. Az elmúlt napok hőmérséklete napközben 14 – 16 Celsius fok között alakult. Ilyen időjárás mellett, a radiátorok hőmérséklete a 20 Celsius fok körüli szobahőmérséklettől alig magasabb, de ekkor is képes kifűteni a helyiséget, csak a fogyasztó tapintással ezt nem tudja érzékelni.
Fotó: Végh Csaba

- Hideg volt, két napja van meleg, változékony az időjárás és néha fázunk. Voltam a Szemere utcai ügyfélszolgálaton is, ahol kiderült, szólnom kell a közös képviselőnek – mondta Iván Béláné.

Iván Béláné nem az egyedüli volt, aki érdeklődött. Többen is jelezték, hogy napközben hidegek a radiátorok.

A MIHŐ hétfőn a honlapján tájékoztatta a fogyasztókat a fűtésszabályozás működéséről.  Ennek lényege, hogy a radiátorok a kinti időjáráshoz igazodva fűtenek, ezért ez a szabályozás egy okos és a fogyasztók számára költségtakarékos megoldás.

A MIHŐ szolgáltatási igazgatója elmondta, hogy a fűtést a lakások hőmérséklete, nem pedig a radiátorok hőmérséklete alapján kell megítélni. A fogyasztói bejelentések esetében, ahol fáztak a lakók, hőfokméréseket végeztek, ahol a helyiségek hőmérséklete 21-24 Celsius fokot ért el.

 - Hőmennyiség-mérésen alapul az elszámolás. Tehát ha a radiátor kevesebb hőt ad le, nyilván kevesebb a megmért hőmennyiség is és a fogyasztott mennyiségnek megfelelően alakulnak a fizetendő díjak is. – nyilatkozta Kovács Tamás, aki tanácsként azt is elmondta, hogy a fogyasztók mérjék meg a szobák hőmérsékletét, és ha az nem éri el a lakóközösség által elfogadott és kért hőmérsékleti értéket, akkor ezt jelezzék a közös képviselőnek vagy a fűtési megbízottnak, aki intézkedhet a lakóközösség fűtési menetrendjének állításáról.

 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!