Ugrás a tartalomra

Rajzpályázat indul a klímaváltozás jegyében

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. augusztus 17. kedd 15:30
A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében támogatott „Miskolc Megyei Jogú Város klímastratégiájának kidolgozása és klímatudatos szemléletformálás megvalósítása a városi lakosság körében” című projekt kapcsán hirdet Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata rajzpályázatot a klímaváltozás jegyében.

Pályázat célja az óvodás és iskolás gyerekek körében a környezetvédelemmel, éghajlatváltozással kapcsolatos információk elterjesztése, a Föld megóvásának, az éghajlatváltozás mérséklésének a fontosságára való figyelemfelhívás.
A pályázat keretében arra kérik a gyermekeket, hogy a rajzaikon keresztül mutassák be, mit jelent számukra a klímavédelem, mit tehetünk bolygónk megmentéséért.
Alkotásaikban megmutathatják, mit szeretnének megváltoztatni a felnőttek viselkedésében, hogy környezetünk élhetőbb, fenntarthatóbb legyen.
 
Pályázati feltételek:
 
Egy alkotó kizárólag egyetlen alkotással pályázhat.
A pályamű ceruza, zsírkréta, filctoll, grafit, pasztell, festék alapú rajzeszközzel, vagy kollázs technikával készüljön.
Kérik, hogy a rajzok esetén a pályázati munka hátuljára ragasztással vagy nem eltávolítható, nem lemosható írással adjanak meg egy a pályamunkához tartozó jeligét, a pályamunkához mellékelni kell a hiánytalanul kitöltött, és a pályázó törvényes képviselője által aláírt regisztrációs lapot, amely a pályázati felhívás 1. számú melléklete.
 
A pályázat benyújtásának módja:
A pályamunkákat az alábbi címre kell beküldeni, vagy bevinni: Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, 3525 Miskolc, Városház tér 8. Ökomenedzser Iroda, vagy online módon a palyazat@miskolc.hu címre elküldve.
A borítékon tüntessék fel: „Klímavédelmi rajzpályázat”

A pályázat lezárásának határideje: 2021. október 1. péntek 12:00 óra

A pályázatot három kategóriában hirdetik meg, óvodás gyerekek,  valamint alsó (7-10 éves)  és felső (11-14 éves) tagozatos diákok vehetnek részt rajta.

 Az alkotásokat bírálóbizottság véleményezi, amely a  kategóriákban megadott korcsoportonként hirdet győzteseket, az alábbi díjazással:
1. helyezett: Miskolc ajándékcsomag, és belépőjegy az Elipsum Élmény és Strandfürdőbe
2. helyezett: Miskolc ajándékcsomag és belépőjegy a Miskolci Vadasparkba
3. helyezett: Miskolc ajándékcsomag
 
Az eredményhirdetésre és a díjátadó ünnepségre október 8-án kerül sor, melynek pontos időpontjáról, helyszínéről és további részleteiről a díjazott alkotókat később tájékoztatja a szervező.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!