Ugrás a tartalomra

Rászoruló családoknak segített az LMP

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. április 14. péntek 16:56
A ruhaadományra nagy szükségük volt a rászorulóknak: az egyik család háza korábban leégett, a másik családban pedig az édesapa hunyt el a tavalyi tapolcai pincebeomláskor.
Fotók: Juhász Ákos

Két miskolci családnak segített pénteken adományokkal az LMP.  Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Szent Benedek hegyi pincesoron történt balesetben három harminc év körüli fiatalember felújítási munkálatokat végzett, ekkor történt a baleset. A bővítés alatt álló pince mennyezete rájuk omlott és több tíz köbméter föld temette maga alá őket. Egyikük öt gyermekét és feleségét hagyta hátra. A család szerényen él, szükségük van a segítségre, nekik is segített a párt helyi szervezete.

- Nekem leginkább gyermekruhára van szükségem, ugyanis öt gyerekem van, és mivel a baleset ügyében való nyomozás jelenleg szünetel, árvasági ellátást nem kapok, csupán a családi pótlékból élünk még mindig – mondta el a Miskolc Televíziónak Orgován Józsefné

Rajtuk kívül egy másik Lyukóban élő családnak is adományokat gyűjtött az LMP. Nekik a házuk égett le korábban. 

- Magyarország zöld pártja próbál mindenkinek segíteni, akik segítségre szorulnek. Kereteink szűkösek, ezért pénzügyi támogatást nem tudunk adni, segíteni mások nagylelkű adományának közvetítésével tudunk a rászorulóknak, akik úgy tapasztaljuk, hogy sajnos egyre többen vannak – mondta el Révész Péter, a Velünk a Város LMP-s önkormányzati képviselője.

A párt aktivistái a karitatív tevékenységük koordinálására egy Facebook-csoportot is létrehoztak, Krízis Miskolc néven – erről már Emődi Mária, a csoport vezetője beszélt a minap.hu-nak. Mint mondta, másfél éve tevékenykednek, ez idő alatt már rengeteg rászorulónak segítettek a megye számos pontján, sőt a fővárosba is eljuttattak egy légzőkészüléket egy három hónapos kisbabának.
- Jelenleg leginkább tartós élelmiszere, gyerekruhára és cipőre lenne szükség, ezt keresi nálunk a legtöbb rászoruló – mondta el Emődi Mária. 

A párt továbbra is várja a felajánlásokat, hogy segíteni tudjanak azoknak, akik önerőből nem tudnak boldogulni a mindennapokban. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!