Ugrás a tartalomra

Régről hurcolt tájsebet kezelnek a belvárosban

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. július 30. szombat 21:20
Hosszú évek után folytatódik a Bazártömb fejlesztése, miután augusztusban hozzá is látnak ahhoz a beruházáshoz, melynek végeredménye egy négyszintes ház és egy zöldített parkoló lehet.
Fotó: Horváth Csongor

A Széchenyi negyedként is ismert, a Széchenyi, a Szentpáli, a Régiposta és a Kazinczy Ferenc utca által határolt terület fejlesztése még a 2000-es években indult, majd – főként a komolyabb befektetői szándék híján – apránként abbamaradt. Az önkormányzat mostanra minden jel szerint megtalálta azt a lépni szándékozó céget, amely a település városfejlesztési koncepciójához illeszkedő elképzeléseit kész valóra is váltani.

Most még személyautók sorakoznak a parkolóban, nemsokára teherautók és munkagépek fognak

Régi adósságát törlesztheti Miskolc azzal, hogy végre felszámolja a Nagy Imre utcán tátongó, méltatlanul elhanyagolt, szomorú tájsebet Hajdú László szerint. Az Expert Holocor Premium Kft. ügyvezetője a Centrum Áruház és a Kazinczy Ferenc utca között húzódó, a leginkább poros és kavicsos parkolóiról ismert placcon tervezett műveletek kapcsán arról számolt be lapunknak, hogy nem csupán az ingatlannak helyet adó, hanem a Nagy Imre utca túloldalán fekvő – az építkezés felvonulási területe gyanánt szolgáló – másik zúzalékos parkolót is kénytelenek hamarosan elkeríteni. Ez utóbbit a projekt keretében ugyancsak felújítják majd. 

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. által eddig bérelt (a térképen kékkel jelzett) területeken a parkoltatás a hó végével lejár, augusztus elsejével így közel száz férőhely szűnik meg. A polgármesteri hivatal közleménye szerint a területre kiadott kedvezményes lakossági bérletekkel a Bazártömb fennmaradó helyein és a Régiposta utcai parkolóhelyeken is lehet parkolni.

A Nagy Imre utcától északra fekvő telken húzzák fel a házat, de az attól dél-nyugatra eső parkoló is átépül – mindkét területet lezárják a jövő hónaptól

Mindemellett – részletezte a beruházó cég képviselője – azért, hogy a környéken lakók és a terület használói megbarátkozhassanak az újonnan kialakult helyzettel, az elkerítéssel járó munkát csupán augusztus közepétől kívánják megkezdeni.

Hajdú László egyúttal hangsúlyozta: miután az ingatlan teljes alapterületén mélygarázs fog húzódni, úgy voltaképp autóférőhelyre pontosan ugyanazzal a kapacitással fogják a területet visszaadni a lakosságnak, mint amivel átvették.

A jövőbeli négyszintes és tizenkilenc lakásos ház helye

A tárgyalt körforgalmi téren végbemenő fejlesztés nyomán egy négyszintes, tizenkilenc lakásos saroképület emelkedik majd ki az urbánus tájból, melynek földszintjén teljes egészében prémiumkategóriás üzletek nyílhatnak majd.

A szakemberek a szerkezetépítési szakasszal előreláthatóan egy év alatt végeznek majd. A beruházás teljes ideje meghaladhatja azonban a két évet is, miután a városvezetéssel történt egyeztetések alapján – avatott be minket az üzletember – egyebek mellett jelentős zöldesítésnek is alávetik majd a fejlesztendő parkoló-, üzlet- és lakóövezetet.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!