Ugrás a tartalomra

Rendkívüli őrjáratot tartanak Lyukóvölgyben 

Cziffra Andrea
Utoljára módosítva
2020. október 18. vasárnap 18:54
A MIÖR rendészei a helyi polgárőrséggel kiegészülve tartanak rendkívüli járőrözést a lyukóvölgyi medveészlelés területén. 
Fotók: Végh Csaba

Mint arról korábban beszámoltunk, medvenyomokra figyeltek fel szerdán a helyiek a Lyukóvölgyben az esőtől felázott, sáros talajon a Magyar tanyán, az egyik kerítésen pedig az állat bundájából származó szőrcsomókat is találtak. A medvét vasárnap hajnalban a Miskolci Önkormányzati Rendészet kamerái is észlelték. Az állat 0:38-kor tűnt fel a Testvériség utcán, majd a villamos síneken haladt a város felé, később visszafordult a Torontáli utcára, majd 0:49-kor az Őzugró utca felé haladva eltűnt a kamera látószögéből.



Vasárnap délután a lyukóvölgyi medveészlelés területén a MIÖR a Bűnmegelőzési Centrum – Polgárőr Egyesülettel, a Lyukóvölgy-Vasgyár Polgárőr Egyesülettel és a Miskolc Diósgyőr Polgárőr Egyesülettel kiegészülve tartott rendkívüli járőrözést, hogy fokozottan hívják fel a környéken élők figyelmét az esetleges veszélyekre. 

- Kollégáim a medve észlelési területén folyamatos járőrszolgálatot látnak el a nappali és éjszakai időszakban egyaránt. Elsődleges célja a szolgálatnak, hogy a lakosságot tájékoztassuk arról, hogy mi a teendő, ha medvenyomokat, vagy esetleg magát a medvét észlelik – ismertette Szabó Csaba László, a Miskolci Önkormányzati Rendészet szolgálatvezetője. - Amennyiben valaki medvét észlel, semmiképp se közelítse meg az állatot, ne kezdje el dobálni, zavargatni, hiszen egy vadállatról beszélünk, nem lehet kiszámítani a viselkedését. A lehető legrövidebb úton vonuljanak biztonságos helyre, és a megadott telefonszámokon értesítsék a rendészetet vagy a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságát – hívta fel a figyelmet. - Amint az a felvételén is látható, elég ijedten viselkedett az állat. Ezért is hívjuk fel a lakosság figyelmét arra, hogy kiemelten figyeljenek a környezetükre, hiszen egy ijedt vadállatról beszélünk, ilyenkor nem lehet kiszámítani a magatartását, és akár felléphet támadólag is – tette hozzá. 

A járőrözés késő este és éjszaka is folytatódik, a rendészek a helyi polgárőrökkel kiegészülve, összesen öt autóval járják Lyukóbánya területét. 

A szakemberek kérik, hogy amennyiben medvét észlelnek, vagy medvenyomokat látnak, jelezzék azt a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság 06308613808-as ügyeleti vonalán vagy a Miskolci Önkormányzati Rendészet ingyenesen hívható 0680460046-as telefonszámán. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!