Ugrás a tartalomra

Rendkívüli rendőrségi bejelentés egy összehangolt drogakcióról (Videóval!)

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. január 21. péntek 12:51
Szeptember 16. és 30. között egy országos akcióban összehangoltan vettek részt a megye tíz kapitányságának rendőrei, mintegy százan: közel 1 kilogramm kábítószert és 700 00 forint készpénzt foglaltak le, 6 személyt pedig letartóztattak. A B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányságon rendkívüli sajtótájékoztatón ismertették az eredményeket kedden.

A kéthetes országos akcióhoz jelentős erőkkel csatlakozott a megyei rendőr-főkapitányság is. Ezen időszak alatt 13 ügyben intézkedtek a rendőrök (lefoglalás, előállítás vagy kihallgatás), tette ezt 16 autóval 96 kolléga. A komplexitást mutatja, hogy nyomozók mellett felderítők, közrendvédelmi dolgozók és Csúzli felügyelő, a kábítószer-kereső kutya – ő jutalomban is részesült – is csatlakoztak az akciósorozathoz.

Csúzli is megkapta a jutifalatot; Fotók: Horváth Csongor

Mindezek eredményeként 19 főt gyanúsítottként hallgattak ki, akik közül 6-ot őrizetbe is vettek – utóbbiak ma már letartóztatásban tengetik napjaikat. Közel 1 kilogramm kábítószergyanús anyagot (por, kristály, növényi törmelék és teljes növények, illetve gyógyszerek) foglaltak le a szervek.

Minden eljárás során prioritás a vagyonfelderítés és -visszaszerzés. A mostani időszakban közel 700 000 forint készpénzt, mobiltelefonokat és arany ékszereket foglaltak le a rendőrök. Mindezt Janasóczki Attila c. r. alezredes, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője foglalta össze. Hozzátette, hogy az akcióidőszakon kívül is folytatódik a kábítószer-ellenes rendőri munka, például a minap is sikeresen zárult egy intézkedés.

A megye 10 rendőrkapitányságának rendfenntartói vettek részt a programban. A miskolci eredményeket Gömöri László őrnagy, a Miskolci Rendőrkapitányság Felderítő Alosztályának vezetője összegezte. A város és vonzáskörzete esetében négy konkrét esetben intézkedtek a rendőrök.

Ezek részeként 6 főt hallgattak ki kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt, 5-öt pedig fogyasztóként. Egyebek mellett felderítettek egy három tőből álló mini ültetvényt, amelyhez Hollandiából, interneten keresztül rendelte a marihuána-magokat a gyanúsított. Továbbá egy, a szervezet látókörében régóta jelen lévő, sokak számára kristályt áruló személyt is elfogtak.

Gömöri László őrnagy, a Miskolci Rendőrkapitányság Felderítő Alosztályának vezetője (balra)

A rendőri vezető úgy fogalmazott: „összességében sikeres volt ez a két hét, azonban nem álltunk le”. Az azóta eltelt két hétben újabb két kereskedőt kaptak el – köztük azt a hölgyet, akiről mi is írtunk, miután az Újgyőri főtér környékén árult.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy bár súlyosnak tűnhetnek a bejelentett számok, azok nem kiugró eredmények. A rendőri munka folyamatos, és az ismertetett esetek felderítése is korábban elindult, csupán a „realizálás” az országos akció időszakára esett.

Hasonló – országos vagy helyi – akciókra a jövőben is számíthatunk, emellett olyan esetek is várhatóak, amelyek nem nyilvánosan zajlanak, csupán az eredményüket ismerhetjük majd meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!