Ugrás a tartalomra

Rendőröket próbált megvesztegetni egy ittas borsodi sofőr

MTI
Utoljára módosítva
2024. március 02. szombat 15:56
A férfi bűnügyi felügyeletbe került, miután megpróbálta lefizetni az ellene ittas vezetés miatt intézkedő rendőröket.
Közúti ellenőrzés szondázással.

Kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés miatt nyomoz a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy borsodi férfi ellen február 23-án éjszaka, aki ittasan közlekedett autójával egy borsodi városban, ahol a rendőrök intézkedni akartak vele szemben. A férfi többszöri felszólítást követően szállt csak ki a járműből, majd a zsebéből elővett egy köteg készpénzt, és egy 20 ezer forintos bankjegyet szó nélkül a rendőrök felé nyújtott  - tudtuk meg a Központi Nyomozó Főügyészség által az MTI-vel pénteken közölt hírből. 

A járőrök figyelmeztették a férfit, hogy cselekménye vesztegetés és felszólították, hogy tegye el a pénzt. A férfi ezután 200 ezer forintot vett elő és azt a legmagasabb rendfokozatú rendőr felé nyújtotta azért, hogy ne intézkedjenek és ne szondáztassák meg, valamint ne indítsanak ellene eljárást. A férfi a rendőrtől azt kérdezte: "ennyi elég lesz?".

A rendőrök a felajánlott pénzt visszautasították, majd a férfit megbilincselték és előállították a rendőrkapitányságra. Az elkövetőt - főleg vagyon elleni bűncselekmények miatt - már többször büntették. Jelenleg is büntetőeljárás hatálya alatt áll. Ezen túlmenően az elmúlt 3 évben 12 szándékos szabálysértést követett el, köztük 9 esetben közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt állapították meg a felelősségét.

A tájékoztatás szerint a nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki férfit, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését, és indítványozta az elkövető tartózkodási helyére kiterjedő bűnügyi felügyelet elrendelését azzal, hogy naponta személyesen jelentkezzen a rendőrségen. A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája a bűnügyi felügyeletet 4 hónapra elrendelte az ügyészi indítványnak megfelelően, de ez nem végleges a gyanúsított és védőjének fellebbezésé miatt - olvasható a közleményben.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!