Ugrás a tartalomra

A rendőrség feljelentette a vérengzésben részt vett egyik kutya gazdáját

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 09. csütörtök 13:15
Mint arról korábban beszámoltunk, a Miskolc-Diósgyőr Baráthegyi Majorságban három támadás során kutyák pusztítottak el 22 kecskét, 2 terápiás alpakát és megsebesítettek 15 vemhes kecskét.

A rendőrség előtt január 6-án lett ismert, hogy az első kutyatámadás során befogott, majd a miskolci állategészségügyi telepre elszállított egyik kutyát onnan a tulajdonosának kiadták. A rendőrség addig az időpontig az eb kiadásáról és a kutya tulajdonosáról értesítést nem kapott.

A Miskolci Rendőrkapitányság – hatáskörének hiányában – az eb 75 éves miskolci illetőségű gazdájával szemben veszélyeztetés kutyával szabálysértés elkövetése miatt feljelentést tett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatalához.

Az eljárásban keletkezett iratokat a rendőrség megküldte Miskolc város jegyzőjének is, aki hatáskörében eljárva megállapíthatja, hogy a kutya gazdája vétett-e az ebtartási szabályok ellen. A kutya gazdája ugyanis olyan kijelentést tett, hogy a majorságot ért támadásban részt vett kutyája rendszeresen eltépi láncának karabinerét, a porta kerítésén keresztül kimászik, elszökik, majd oda visszatér.

A rendőrség együttműködésre törekszik a Baráthegyi Majorságban működő alapítvánnyal, annak munkatársával közösen bejárta az állattartásra használt ólat, karámot és az azt körülvevő területet, s megállapították, hogy pontosan hol kell kijavítani a kerítést. A járőrök a Miskolci Önkormányzati Rendészet, a Mezőőrség és az Állategészségügyi Telep munkatársaival közösen járőrszolgálatot is ellátnak a környéken a kóbor kutyák befogása érdekében.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!