Ugrás a tartalomra

Ruhaadomány érkezett a symphoniásoknak

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2023. november 10. péntek 17:38
Jelentős ruhaadomány érkezett a Symphonia Alapítvány iskolájába péntek délután. A tanulónak az újbudai Domokos Pál Péter Általános Iskola diákjai és tanárai gyűjtöttek adományt.
Fotók: Juhász Ákos

A szatyrokban és zsákokban rengeteg cipő, kabát és pulóver érkezett a miskolci iskolába. Az adományt a Demokratikus Koalíció újbudai önkormányzati képviselő hozta el.

Varga Gergő, a Miskolc Televíziónak felidézte: egy hónappal ezelőtt tett látogatást Újbuda önkormányzata és szociális intézményei Miskolcra – a fővárosi és borsodi intézmények közötti kapcsolat a szakmai út során alakult ki.

A Symphonia Alapfokú Művészeti Iskolában hátrányos helyzetű gyerekek művészeti nevelésével foglalkoznak. A zenekari együttműködések során olyan együttműködési képességeket sajátítanak el a gyerekek, amelyet felnőttként bármilyen szakterületen és szakmában tudnak hasznosítani – erről már az iskola vasgyári telephelyének munkacsoport - és koordinációs vezetője nyilatkozott stábunknak.


Virág Csaba elmondta: húsz telephelyen mintegy 2400-an tanulnak náluk országszerte. A vasgyári telephelyükön, egyben az iskola székhelyén 238, szinte kizárólag hátrányos helyzetű vagy halmozottan hátrányos helyzetű, főként lyukóvölgyi, vasgyári és avasi növendék jár. 

Hozzátette: a téli időszakban rengeteg kabátra, általában cipőre és jobb minőségű ruhaneműkre van szükségük, hiszen a családok anyagi helyzete egyáltalán nem engedi meg, hogy jó minőségű ruhákat vegyenek meg a kicsiknek.  Egy téli szezonban csaknem száz kabátot és cipőt osztanak ki a gyerekek számára.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!