Ugrás a tartalomra

Rutinos jobbhátvédet igazolt a DVTK Farkas Dániel személyében

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2022. június 24. péntek 12:16
Magyarországon 133, Szerbiában 108 élvonalbeli mérkőzésen szerzett tapasztalatot. A 29 éves Farkas Dániel Mezőkövesdről érkezett Diósgyőrbe.

- Az elmúlt öt és fél évben Mezőkövesden játszottam, elmondhatom, hogy közelről ismerem a DVTK-t és az itteni közeget - osztotta meg Farkas Dániel a dvtk.eu-val. - Előtte a Spartak első csapatának mezét négy és fél éven keresztül viseltem, hasonlóan hosszú távra tervezek Diósgyőrben is, amihez sikereket kell elérni. Mostanáig elsőként a stadionavató ugrott be, amikor a DVTK Stadionnal kapcsolatos élményeimről kérdeztek, bízom benne, hogy feljutunk, és akkor még sokszor átélhetem azt a hangulatot, ami akkor ellenfélként fogadott, és újabb kellemes élményekkel gazdagodok. A beilleszkedéssel nem lesz gond, mert a csapatból több emberrel játszottam már együtt.

Farkas Dániel; Fotó: dvtk.eu

A vajdasági Farkas Dániel szülővárosában, Zentán kezdett focizni, majd Szabadkára igazolt, ahol 19 évesen mutatkozott be a szerb élvonalban. Négy és fél év alatt 108 bajnokin és 11 kupameccsen lépett pályára, majd 2017 februárjában Szivics Tomiszláv hívására Mezőkövesdre költözött. A kék-sárgáknál öt és fél év alatt folyamatosan alapembernek számított, összesen 133 bajnokin lépett pályára. Emellett 17 kupameccsen is játszott, közte a 2020-as kupadöntővel.

Farkas Dániel elsődleges posztja a jobbhátvéd, de el tudja látni a bal oldali védő feladatát is. A csapatba építését segíti, hogy már szerepelt egy csapatban Csirmaz Istvánnal, aki Mezőkövesden ezeken a mérkőzéseken feljebb lépett, és a védekező Farkas Dániel előtt játszotta be a pálya jobb oldalát.

Farkas Dánielen elvégeztek minden ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatot, majd aláírta a szerződését.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!