Ugrás a tartalomra

Sikerre vitték az „Adj egy ötöst!” kampányt

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. május 08. hétfő 14:19
Bár még zajlik az adománygyűjtés, egy nyertes pályázatnak köszönhetően a KÉK is „adna egy ötöst” azoknak, akik az Észak-Kiliánban megszépítenék környezetüket.

Az "Adj egy ötöst!" kampány során helyiek felajánlásait várták a közösségi hely felújításáért. Fotó: Mocsári László

Majd háromszázezer forintot gyűjtött össze az elmúlt másfél hónapban a Kilián Észak Közösség (KÉK) Egyesület az „Adj egy ötöst!” című adománygyűjtő akció keretein belül. A kampányt azért hirdették meg, hogy felújíthassák azt az ingatlant, amit korábban a miskolci önkormányzattól kaptak használatba.

- Tulajdonképpen nem is tudjuk még lezárni az akciót, mivel folyamatosan érkeznek még kisebb felajánlások, de az biztos, hogy a március 25-ei kampánynyitónk óta több mint 272 ezer forintot gyűjtöttünk össze, ennyit adtak össze a helyi lakók – mondta el Jakab Zsolt, az egyesület elnöke

Ez arra már biztosan elég lesz, hogy a közösségi tér négy beltéri ajtaját megvásárolják és kicseréljék, az évek óta nem használt helyiségben azonban jóval több munkára lenne szükség. A villamoshálózat teljes felújítása a napokban indul meg, és a gipszkartonozásra is megkapták az árajánlatot: ez mintegy félmillió forint. A munkálatokat korábbi adománygyűjtésen összegyűlt forrásból finanszírozzák, de további programjaikon is várják majd a helyiek hozzájárulását.

Jakab Zsolt. Fotó: Juhász Ákos

Az egyesületi elnök hozzátette: egy nyertes pályázatuknak köszönhetően viszont most ők is tudnak adni pénzt azoknak az észak-kiliániaknak, akik lakókörnyezetüket megszépítenék.

- Az Erősödő Civil Közösségek pályázati kiíráson nyertünk egy kisebb összeget, ebből hirdettük meg a Nyitni-KÉK fantázianevű pályázatot. Erre a helyben lakók jelentkezhetnek, összesen 150 ezer forint áll rendelkezésre és ebből tudunk forrást biztosítani azoknak, akik például felújítanának egy régi hintát, vagy padot, megszépítenék a házuk előtti kiskertet, vagy lefestenének egy olyan falat, aminek az állapota már régóta szúrja a szemüket. És a sor persze folytatható – tette hozzá.

A pályázati lap itt érhető el.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!