Ugrás a tartalomra

A (S)ikertörténetek újabb két húzónévvel jelentkezik, a vendégek ezúttal Nádasdy Ádám és Winkler Róbert

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. február 11. szombat 14:37
Februárban sem maradhatunk (S)ikertörténetek nélkül, sőt mondhatjuk, Kőrizs Imre most is olyan ismert személyeket hívott beszélgetni, akikkel biztosan nem fogunk unatkozni.
Grafika: MŰHA

A (S)ikertörténetek indulása óta jobbnál jobb beszélgetéseket hallhattak a nézők a Művészetek Háza Kortárs Galériáján, a februári is igazi csemegének ígérkezik. Nádasdy Ádámot és Winkler Róbertet faggatja majd Kőrizs Imre. Elsőre már az sem tűnik szokványosnak, hogy egy nyelvész, költő, műfordító és egy extravagáns újságíró beszélgetnek egymással, de mégis lehet bennük valami közös, és ezt próbálja majd kideríteni az est házigazdája. 

Nádasdy Ádám az ELTE Bölcsészettudományi Karán  végzett, angol-olasz szakos hallgatóként, innentől szinte megállíthatatlanul haladt a különböző tudományos fokozatok felé, míg a nyelvtudományok kandidátusa, jóval később professor emeritus fokozatot nem szerzett. Persze a nyelvi ismeretterjesztés is célja volt, ezért is ismerhetjük különböző médiumokból. Azt se felejtsük el, hogy az irodalom területén is letette kézjegyét, amit a teljesség igénye nélkül - hogy párat említsünk -, Déry Tibor-jutalommal, Robert Graves- és Füst Milán-díjjal jutalmaztak. 

Ezzel szemben Winkler Róbertet a média világa felé sodorta az élet, iskolái elvégzése után az írott sajtónál helyezkedett el, sokáig volt a Magyar Narancs munkatársa és az ezredfordulón jött a Totalcar című folyóirat, ami igazán híressé tette. Nem váratott sokáig magára az sem, hogy feltűnjön a képernyőn és rádiósként is megcsillogtassa tehetségét, és ezzel párhuzamosan művei is megjelentek. 

Kőrizs Imrének nem lesz egyszerű feladata, amikor őket faggatja, de a Műút szépirodalmi rovatának szerkesztőjeként, kritikusként és oktatóként biztos, hogy a mi legnagyobb megelégedésünkre teszi majd ezt. Február 15-én este hat órakor mindenkit várnak a Művészetek Házában egy „totálisan” jó beszélgetésre.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!