Ugrás a tartalomra

Simon Gábor: hazug és hangulatkeltő kampányt folytat a Fidesz

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. szeptember 01. szerda 13:35
A Velünk a Város frakcióvezetője szerint a helyi ellenzék igyekszik azt a képet sugallni, hogy a városban folyamatosan romlik a közbiztonság helyzete, és ezért kizárólag a miskolci városvezetés felel. 

Amíg a városi közgyűléseken elismeréssel szólnak a rendőrség és rendészet munkájáról a miskolci fideszes politikusok, addig ugyanezek az emberek sajtótájékoztatókon riogatják a helyieket azzal, hogy Miskolcon folyamatosan romlik a közbiztonság helyzete, ráadásul mindezért kizárólag a városvezetés a felelős – erről beszélt a Velünk a Város frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján (lapunk egyébként több mint egy éve nem kap meghívókat a helyi Fidesz által szervezett sajtótájékoztatókra – a szerző).

Simon Gábor emlékeztetett, a közrend és a közbiztonság fenntartása alapvetően a rendőrség, és nem az önkormányzat feladata. 

– Ezt a tényt egyébként a Fidesz által elfogadott Alaptörvény 46. cikke is rendezi, amikor azt mondja, a rendőrség alapvető feladata a bűncselekmények megakadályozása, felderítése, valamint a közbiztonság, a közrend és az államhatár rendjének a védelme. Hasonlóan fogalmaz a rendőrségi törvény is, ez azonban elkerüli a miskolci fideszes képviselők figyelmét, élükön Hollósy Andrással, aki leginkább hangsúlyozza, hogy a városban mennyire rossz a helyzet – szögezte le.

Simon Gábor (Velünk a Város) frakcióvezető szerint a helyi ellenzéknek csupán az a célja, hogy a miskolciak minél rosszabbul érezzék magukat. | Fotó: Mocsári László


A politikus hozzátette, erről nincsen szó, szerinte a helyi ellenzéknek csupán az a célja, hogy a miskolciak minél rosszabbul érezzék magukat. „Mi ennek az ellenkezőjét szeretnénk, a közbiztonság folyamatos javításán dolgozunk, és ennek érdekében számos intézkedést léptettünk életbe. A rendőrség munkáját ráadásul a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MiÖR) mellett civilszervezetek, így a polgárőrség is segíti ” – mondta.

A Velünk a Város frakcióvezetője felelevenítette, a kormányzati elvonások ellenére is több mint hétszázmillió forinttal támogatja a város a rendőrség munkáját helyben segítő rendészetet, a szervezetnél ráadásul számos fejlesztés történt: új kommunikációs eszközöket és terepjárókat szereztek be, és rövidesen indul a MiÖR-nél a testkamera program is. 

– Rendész-rendőr járőrpárok is szolgálnak a városban, az erre fordítható költségvetési keretet hatvanötről nyolcvanmillióra emeltük, sőt egy terepjárót is vásároltunk a rendőrség számára annak érdekében, hogy a peremkerületeken is hatékonyabban tudják ellátni a feladataikat – sorolta. 

Simon végül felszólította a miskolci Fidesz politikusait, köztük Hollósyt, hogy fejezzék be a hangulatkeltést, és a hazug sajtótájékoztatók szervezését. „Ha valaki csak ezen események alapján tájékozódik, azt hiheti, hogy 2019 előtt Miskolc maga volt a Kánaán, azóta pedig drasztikus romlás következett be. Emlékeztetnék mindenkit arra, hogy nagyjából két éve, 2019 augusztusában, még az önkormányzati választások előtt történt az a példa nélküli és rendkívül sajnálatos esemény, hogy a miskolci belvárosban megtámadták és kirabolták a miskolci rendőrkapitány helyettesét” – zárta Simon Gábor. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!