Ugrás a tartalomra

Soha ennyien nem vettek részt a TeSzedd akcióban

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. március 29. péntek 10:22
Az önkéntes szemétszedési akcióban országszerte két és félezer tonna hulladékot szedtek össze. Miskolcon csaknem kétezren csatlakoztak az akcióhoz, többek között Komlóstetőn, a Győri kapuban és Szirmán is tisztább lett a környezet.

Nem kellett sokáig szemét után kutatni a komlóstetői erdő mellett. Az elmúlt héten 100 iskolás takarított a területen, összesen 56 zsák szemetet szedtek össze. Hozzájuk csatlakozott a Factory Aréna csapata és az Ifjúságért Alapítvány. De a Teszedd akció részeként múlt héten a Magashegy és Bükkszentlászló jelentős részét is megtisztították az önkéntesek.

Szirmán is külön zsákba kerültek a biológiailag veszélyes anyagok. A terület megtisztítását vasárnap 30 lelkes önkéntes vállalta. Itt a mezőgazdasági területeket használják sokan hulladéklerakónak. Hűtőtől a gumiabroncsig mindent találtak.

Képgaléria

A Győri kapuban a kapuzörgetők vállalták a terület megtisztítását. 23 önkéntes, 13 nagy zsák szemetet szedett össze a Szinva partján. Ez az akció szervesen illeszkedett a kapuzörgetők célkitűzéseihez, tudatta Lichtenstein Raymond, a Győri Kapui Kapuzörgető projekt, Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület szakmai vezetője.

– Örülök annak, hogy ilyen sok embert meg tudtunk mozgatni és várjuk majd a jövőben is az önkéntesek jelentkezését, mert úgy vesszük észre, hogy sok embernek fontos a környezet védelme, úgy érzékeljük, hogy ez a közös ügyünk – fogalmazott.

Ősszel a Béke szálló környékén, most pedig a Hidegsor utcáiban takarítottak. Sok itt élő is csatlakozott. Így három öt köbméteres konténer telt meg szeméttel. Nagy Ákos önkormányzati képviselő kiemelte, az itt élők és az ő szándékai találkoztak egymással.

– Nagyon megtisztelő volt, hogy megkerestek a felkéréssel, minden ilyen esetben természetes a támogatás. Folytatódnak a szemétszedési akciók, tudjuk, hol kell megszüntetni az illegálisan lerakott szeméthalmokat – tette hozzá.

A TeSzedd önkéntes szemétszedési akció az ország minden területén sikeres volt. Több mint háromezer helyszínen két és fél ezer tonna hulladék gyűlt össze. Az idei egyébként minden idők legsikeresebb TeSzedd akciója volt: országszerte 300 ezren takarítottak a hétvégén. Borsodban is aktívak voltak az önkéntesek, itt 15 ezren, míg Miskolcon csaknem kétezren tettek azért, hogy tisztább legyen környezetünk.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!