Ugrás a tartalomra

Sokkoló adatok: egy hét alatt közel hatvan ittas sofőrt kaptak el a rendőrök 

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 08. szerda 12:07
Ötvenhét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból megyénk útjain a rendőrök a múlt héten, a kilencven közúti balesetből pedig négyet ittas sofőr okozott - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodája.
Forrás: MiNap-archív

A rendőrség azt írja, a nyári hónapokban fordítanak kiemelt figyelmet a közúti ellenőrzések során az ittas, vagy bódult vezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, azok magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. "Hangsúlyozni kell, hogy az ittas vagy bódult állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után" - teszik hozzá.

- A megye útjain június 29-e és július 5-e között kilencven közúti közlekedési baleset történt, ebből négy balesetben az ittas sofőr volt az okozó. A járőrök az adott időszakban ugyanakkor ötvenhét ittasan volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak. Az adatokhoz tartozó információ még, hogy a forgalomból kiállított sofőrök közül 36(!) esetben az alkoholteszter bűncselekményi kategóriába tartozó értéket mutatott - írja a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodája.

Forrás: police.hu

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. "Éppen ezértt ismételten felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy soha ne üljenek ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet. Ne engedjék meg családtagjaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek sem, hogy ittasan gépjárművet vezessenek - zárul a közlemény.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!