Ugrás a tartalomra

Sorra dönti meg egyéni csúcsait Nemes Rita

Miskolc Televízió/Kujan István
Utoljára módosítva
2021. február 13. szombat 12:17
Fantasztikus egyéni csúccsal kezdte meg idei fedett pályás szereplését Nemes Rita. A DVTK többpróbázó atlétája az év első versenyén magasugrásban indult el, és remek eredménnyel, 181 centiméterrel, a második helyen végzett.

Nemes Rita számára kitűnően indult a 2021-es esztendő. A fejlődése érdekében Miskolcról a fővárosba költöző atléta Szabó Dezsőnek, az MTK edzőjének keze alatt dolgozik. A felkészülés októberben indult, már az edzéseken sikerült megközelítenie egyéni csúcsait, és a jó formát át tudta menteni versenyekre is: már az évnyitó megmérettetésen 181 centiméterrel hatalmas egyéni csúcsot ugrott a diósgyőriek kiválósága.

Fotó: Magánarchívum

Következett aztán a Budapest Régió Nyílt Fedett Pályás Bajnokság, ahol több számban – 60 méteres gátfutásban és távolugrásban is – jócskán megdöntötte egyéni legjobbját és három harmadik helyet gyűjtött be Rita. Így pedig elmondható, hogy remek előjelekkel várja a folytatást, a közelgő Összetett Magyar Bajnokság rajtját.

Nem meglepő tehát, hogy elégedetten nyilatkozott a Miskolc Televíziónak a DVTK remek formában lévő atlétája. – Már az edzéseken érezhető volt, hogy nagyon sokat gyorsultam, ami gáton fél siker számomra, hiszen ez az a versenyszám, amiben technikailag rengeteget kell még fejlődnöm. Nem igazán érzem ugyanis a gát feletti munkát, sokáig vagyok a levegőben. Ezen van még mit javítani tehát, de egyben azt is jelenti, hogy tudunk még min csiszolni, tudok még miben fejlődni. Az eredményem mindenesetre nagyon jó, most az a cél, hogy ezt a formát folyamatosan tudjam tartani, és minden versenyen ilyen gyors maradjak.

Még a nagyszerű egyéni produkciók közül is kiemelkedik a távolugrásban elért siker, amiben azért szintén lát még fejlődési lehetőséget a sportoló. – Hosszú a rohamom, és még hozzá kell szoknom, hogy a végén ilyen sebességgel is meg tudjam csinálni a levegőben azt a munkát, amit meg kellene. Ezek még nem annyira sikerültek, csodálkoztam is, hogy ezzel a rossz befejezéssel is ekkorát tudtam ugrani. Az edzőm végig mondta, hogy nem fejezem be az ugrást, fogta is a fejét, és ő is úgy látja, hogy legalább 15-20 centimétert „benne” hagyok az ugrásban. Itt is van még mit javítani. De nagyon örültem az eredménynek, hiszen tavaly, a szezon vége felé ugrottam hasonlót. Egy centivel megdöntöttem egyéni legjobbamat már az év első versenyén. Remélem, hogy az év során még jobb eredmények is jönni fognak.

Az összetett magyar bajnoksággal kapcsolatban azt mondta, hogy jó mezőny lesz, és miután számolgatták a pontszámokat, akár még az Európa-bajnoki szereplés is összejöhet. – Ez a cél, szeretnék kijutni, dolgozunk ezen, és bízunk abban, hogy minden összejön.

A Szuperliga verseny is nagyon szép eredményekkel ért véget a diósgyőri atléta számára: 60 méter gáton egyéni csúcs lett a vége, távolugrásban – holtversenyben – első helyet ért el, súlylökésben pedig – szezonbeli legjobbjával – a második lett Rita. Összesítésben elért 2656 pontja pedig a második legjobb eredményt jelentette. Következik tehát a már említett országos bajnokság.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!