Ugrás a tartalomra

A sós vízbe is belekóstolnak

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. október 16. péntek 11:47
Az elmaradt mérkőzések közül először a 3. fordulóból elhalasztott Szolnok-MVLC mérkőzést pótolták szerdán. Idegenben nagy vereségbe szaladt bele a nyolc hiányzóval, utánpótlás játékosokkal feltöltött miskolci csapat.

„Ez nem is mélyvíz, ez már egy tenger a fiataljaink számára… de nem baj, kóstoljanak csak bele a sós vízbe is” – nyilatkozta fanyar humorral Bachner András, a PannErgy-MVLC férfi vízilabdacsapat szakmai igazgatója a Szolnok elleni 19-4-re elveszített találkozó után. Pedig a Magyar Kupában pariban voltak, három negyeden keresztül megnehezítették a számos világ- és olimpiai bajnokkal felálló ellenfél dolgot a miskolciak.

– Most azonban sajnos még messze vagyunk attól a csapatformátumtól, és attól a formától, amivel illene vízilabdázni az első osztályban. Azokkal kell játszanunk, akik a rendelkezésünkre állnak. Remélem, minél hamarabb visszatérnek a betegek, és a játékunk folyamatos felépítésével elérjük azt a szintet, ahonnan indultunk. Ez feltehetőleg a bajnokság első részének a vége felé, jó másfél-2 hónap múlva lesz esedékes.

A vezetés töretlenül magabiztos, nem panaszkodnak. – Vállaljuk így is a mérkőzéseket. Folyamatosan hangsúlyozom: nálunk az egészség a legfontosabb. Semmiben nem változott a szemléletem. Szerencsére egyre több a negatív teszt a csapatnál, de még vannak hátra orvosi vizsgálatok. Amennyiben zöld utat kapnak az orvostól, többen is visszatérhetnek, és ha csak epizódszerepekre is, de be fognak állni.

Forrás: Szolnoki Vízilabda Sport Club

Kis István vezetőedző szűkszavúan értékelte a szolnoki eredményt. – A szövetségnél úgy döntöttek, hogy nincs további halasztás, le kell játszanunk az elmaradt meccseket. Mi ennek eleget teszünk. Egy nagyon fiatal csapattal álltunk ki, serdülők is játszottak nálunk. Így azt tudom mondani, hogy szakmai értéke igenis volt ennek a találkozónak. Sajnálom, hogy nem tudtunk olyan mérkőzést játszani, mint a kupában. Még egyszer mondom: mindent megteszünk, hogy az elmaradt meccseket pótolni tudjuk.

Hornyák Olivér is elmondta, nem volt egyszerű a felkészülés a járvány miatt. A csapat hetekre karanténba vonult, a kényszerpihenő egy nagyon nehéz szituáció a pólósok életében. Nehéz ugyanis visszaszerezni azt a fizikális állapotot, ami egyébként megvan a rendszeres edzések és mérkőzések miatt. – Viszont pozitívum a Szolnok elleni meccsben, hogy sok fiatal játékos bemutatkozhatott.

Zsivko Gocics edző nem értékelte túl a nagyarányú győzelmet. Úgy fogalmazott maga is, ha teljes kerettel érkezik hozzájuk a miskolci gárda, minden bizonnyal máshogy alakult volna a mérkőzés. – Nem reális a különbség, még akkor sem, ha mi is sok fiatallal álltunk ki. Fontos volt a három pont megszerzése. Jó egészséget kívánok a miskolciaknak – tette hozzá.

Nincs megállás az MVLC-nél tehát: jövő héten is két mérkőzés vár rájuk. Szerdán a Ferencváros, szombaton pedig az Eger ellen javíthatnak Kis István tanítványai. Tovább szokhatják tehát a sós vizet a miskolci fiatal vízilabdázók…

Eredmény:
Szolnoki Dózsa–PannErgy-Miskolc 19-4 (3-0, 5-1, 7-0, 4-3)
Gólszerzők: Konarik 4, Schmölcz 3, Radovics 3, Filipovics 2, Angyal, Nagy Á., Koltay, Szeghalmi, Melkuhn, Fehér, Pijetlovics, ill. Vismeg Zs. 2, Hornyák, Berki.

További hírek

Olvasnivaló