Ugrás a tartalomra

A sötétséget szerette volna megtörni a rendőrség

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 04. péntek 16:40
Országszerte (Black Friday helyett) Light Friday-t hirdettek péntekre.
Fotó: police.hu

A látni és látszani kampány részeként osztottak Miskolcon is ingyenesen láthatósági eszközöket a járókelőknek. Több száz mellény, karpánt és villogó talált gazdára. A kampány azonban nem csak a gyalogosokra és kerékpárosokra fókuszál: december 4-éig - a téli átállás jegyében - a járművezetőkre is kiemelt figyelmet fordít a rendőrség.

Domokos Tibor, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának titkára a Miskolc Televíziónak elmondta, a programmal "a sötétséget akarjuk megtörni", mégpedig azzal, hogy ingyen osztanak ki láthatósági eszközöket, mellényeket, kitűzőket, kulcstartókat - mindent, ami viselhető ruházaton és láthatóvá teszi az embert.

Legyen az egy iskolás gyerek, kerékpáros vagy autós - a téli átállás minden közlekedőre nézve veszélyeket is rejt. Ilyenkor akár egy fényvisszaverő mellény is életet menthet.

Nyirkos utak, megváltozott fényviszonyok - ilyenkor a járművezetőkre is kiemelt figyelmet fordít a rendőrség. A kampány során a kijelölt optikák idén is látásvizsgálattal, az autós műhelyek pedig a járművek téli felkészítésével járulnak hozzá a balesetmentes közlekedéshez.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!