Ugrás a tartalomra

Sportélmény hatvan percben

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 13. szerda 13:41
Második alkalommal rendezték meg a DO60 Diáksportfesztivált hétfőn kétszáz gyermek részvételével – ezúttal az Egyetemi Körcsarnokban.
fotó: Parai Roland

2019 májusában szervezték meg először a fesztivált Miskolcon, akkor szabadtéren, az Atlétikai Centrumban. A két évvel ezelőtti eseményt Dombi Rudolf és Vajda Attila olimpiai bajnok kajakozó, illetve kenus nyitotta meg.

Idén az Egyetemi Körcsarnok adott otthont az egyórás sportolásra fókuszáló diáksportrendezvénynek. A „do” az angol csinálni ige, ehhez pedig hozzájön az a napi percszám, amennyit a gyerekeknek kell eltölteniük testmozgással. A fesztiválon az alapvető mozgáskészségeket tudják elsajátítani a kicsik a közös sportolással, ezáltal fejlődik a szociális kompetenciájuk.

– A diáksportfesztiválok célja, hogy a gyerekek élvezzék a játékokat, mindent kipróbáljanak, örömüket leljék a mozgásban. A legfontosabb az élmény, nincs megmérettetés, pontszámítás, így eredményhirdetés és éremosztás sem.  Nyolc pályát építettünk idén, a fókuszban a kölyökatlétika van, sok játékot pedig összekapcsoltunk a szivacskézilabdával. Tíz iskolából kétszáz gyereket mozgattunk meg, akik nagyon élvezték a sportolást. Szeretnénk a testnevelőket és a tanítókat is bevonni, hogy minél többet foglalkozzanak a tesiórákon ezekkel a feladatokkal – mondta el portálunk érdeklődésére Soós Istvánné szakmai vezető.

A DO60 a sportban tehetséges diákok felfedezését is szolgálja, valamint azt, hogy a sportélményeken keresztül a gyerekek életébe beépüljön a napi legalább hatvan percig tartó testmozgás.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!