Ugrás a tartalomra

A szabadság és az autonómia a témája az idei Tokaji Írótábornak

mti.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 03. szombat 20:39
Augusztus 12-én kezdődik a háromnapos 52. Tokaji Írótábor, amelynek kiemelt témája az idén a szabadság és az autonómia.
L. Simon László beszédet mond az 51. Tokaji Írótáborban 2023-ban Fotó: MTI/Vajda János

A Kárpát-medencei írók egyik legnagyobb irodalmi találkozóján a kerekasztal-beszélgetések mellett felolvasó esteket, koncerteket és borkóstolót is tartanak – számolt be róla az MTI. 

A tábor első napján, a megnyitót követően határon túli magyar írók és költők tartanak felolvasást Hodossy Gyula vezetésével. Ezt követően a Volver La Vida együttes ad koncertet.

A második nap kerekasztal-beszélgetésekkel kezdődik. Ezen a napon tarják a Tokaji Nemzetközi Művésztelep kiállításának megnyitóját is. A Világörökségi Bormúzeumban Matl Péter Munkácsy-díjas szobrászművész mutatkozik be. Kedden barátságos labdarúgó-mérkőzést játszik az írótábor és a város csapata, majd a Fiatal Írók Szövetségének tagjai tartanak felolvasó estet. A nap a Tokaji Borászok Asztaltársaságának borkóstolójával és Kubinyi Júlia, Szokolay Dongó Balázs és Balogh Kálmán koncertjével zárul.

A szerda ismét kerekasztal-beszélgetésekkel indul. A Tokaji Írótábor egykori elnökének, Pomogáts Bélának emlékművét is felavatják a Millenniumi Irodalmi Emlékparkban, ahol Ferdinándy György emlékére Csender Levente író ültet fát.

Az irodalmi találkozó zárásaként a Tokaji Ferenc Gimnázium aulájában adják át a Tokaji Írótábor díjat és egyéb elismeréseket, köztük a Magyar Írószövetség debütdíjait szerdán este.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!